ОСТАННІ НОВИНИ

Львів’яни платять за вивезення сміття, кількості та місця призначення якого ніхто не знає

|

У Львові ні районні адміністрації, ні посадовці міської ради, ні комунальні підприємства, що відповідають за вивезення твердих побутових відходів, не знають, скільки сміття вивозиться з міста і куди. Про це йдеться у звіті Тимчасової контрольної  комісії ЛМР з питань перевірки та контролю за процесами збирання, зберігання, перевезення, утилізації і захоронення ТПВ у Львові, який має у своєму розпорядженні Львівський портал.

Згідно документу, у період  з початку червня 2016 року до 12 липня 2016 року відшкодування вивезення ТПВ здійснювалось львівськими комунальними підприємствами, що здійснюють обслуговування житлового фонду за рахунок бюджетних коштів, які виділялись львівською міською радою на поповнення статутних капіталів цих підприємств.

Згідно даних районних  адміністрацій, яким відповідні комунальні підприємства підпорядковуються,  такі підприємства отримали та перерахували перевізникам такі кошти:

Галицький район – інформація відсутня

Франківський район – 1 млн 544 тис.754 грн

Сихівський район – 500 тис. грн.

Залізничний район – 1 млн 596 тис. 844 грн

Личаківський район – 1 млн 29 тис. 230 грн

Шевченківський район –  1 млн 880 тис. 19 грн

Згідно інформації від Департаменту економічного розвитку  ЛМР, комунальні підприємства, що обслуговують  житловий фонд протягом 2016 року на відшкодування вивезення ТПВ отримали 8 млн 882 тис. грн.

«Інформацією щодо обсягів вивезення побутових відходів на полігони, відстаней до таких полігонів, додаткового пробігу транспортних засобів в розрізі кожного перевізника такі районні адміністрації, а також підпорядковані їм відповідні комунальні підприємства не володіють»,- наголошується у звіті.

Раніше міський голова Львова повідомляв, що кошти на компенсацію перевізникам сміття у 2016 році йшли з депозитних рахунків ЛМР.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *