ОСТАННІ НОВИНИ

Львівську область віднесли до найбільш пасивних у прибиранні сміття

|

Львівську область визнано однією з тих, що найгірше дають собі раду з прибиранням сміття. Про це повідомляє Урядовий портал.

smittya

За словами міністра екології та природних ресурсів України Остапа Семерака,  аналіз звернень громадян свідчить, що за 4 місяці роботи Інтерактивної мапи сміттєзвалищ України прибрано майже 40% сміттєзвалищ, дані про наявність яких зазначені на карті.

«Зимовий період і наявність снігу, який покрив смітники,  дещо знизив і активність інформування громадян про їх місцезнаходження.  Проте робота з ліквідації заявлених раніше активно триває. Приємно констатувати, що органи місцевої влади окремих областей підключилися до очищення України від сміття разом з нами. Сподіваємося, це стане прикладом і стимулом для інших регіонів України», – підкреслив міністр.

За його словами, серед найактивніших у прибиранні сміття  – місцева влада  Київської, Дніпропетровської, Харківської, Миколаївської та Житомирської областей.

Серед найпасивніших – Одеська, Полтавська, Херсонська, Львівська області та м. Київ.

Варто відзначити, що Донецька та Луганська області демонструють 100% виконання, що, в свою чергу, свідчить про відповідальне ставлення органів місцевої влади до виконання своїх обов’язків.

Нагадаємо, що 8 вересня 2016 року  за ініціативою  Міністра екології та природних ресурсів Остапа Семерака  з метою отримання оперативної інформації про наявні як легальні, так і стихійні сміттєзвалища в Україні розпочав роботу електронний сервіс www.ecomapa.gov.ua.

Сервіс  постійно оновлюється. Кожен громадянин може зайти на сторінку сервісу, зареєструватися і залишити повідомлення про сміттєзвалища. Отримані дані обробляються  і надсилаються у вигляді звернень громадян до органів місцевої влади для подальшого  вирішення питання.

Інтерактивна мапа має також мобільний додаток із функцією он-лайн сповіщення, який функціонує на всіх мобільних пристроях. Завантаживши  безкоштовно програму на телефон, кожен може оперативно сповістити про виявлене сміттєзвалище та додати фото.

Сервіс www.ecomapa.gov.ua є офіційним ресурсом Мінприроди, і всі звернення, отримані через нього, вважаються  офіційними зверненнями громадян.

Станом на сьогодні  від громадян  України  надійшло 545 звернень щодо місця знаходження сміттєзвалищ.

Крім того, сервіс «Інтерактивна мапа сміттєзвалищ»  контролюється протокольним дорученням КМУ№36 від 8 вересня 2016 року. Відповідно до цього документа  місцеві органи влади зобов’язані в місячний строк ліквідовувати стихійні і санкціоновані  сміттєзвалища.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *