ОСТАННІ НОВИНИ

Львів’яни назвали найкращі райони міста

|

У якому районі жити комфортніше? Щоб визначитися з цим, варто враховувати ціну нерухомості, мережу міського транспорту та багато інших факторів. У рамках проекту «Ідеальне місто» команда платформи оголошень OLX з’ясувала думку львів’ян щодо місць, де вони мешкають, та склала рейтинг районів Львова. Про це передає Львівський портал.

погода

В опитуванні про міста в проекті «Ідеальне місто» брали участь користувачі з усієї України. У результаті було отримано 33 тисячі заповнених анкет. У  рейтингу українських міст Львів зайняв п’яте місце. Крім загального рейтингу, завдяки активності львів’ян, дослідникам вдалося проаналізувати і оцінки районів міста.

Золото у рейтингу взяв Сихівський район, набравши 49,2 бала із 70 можливих. Він став найкращим за чистотою повітря, доступністю магазинів, інфраструктурою для дітей, приязністю людей та якістю роботи комунальних служб.

Друге місце посів Франківський район. На думку містян, саме тут найчистіші та найбезпечніші у Львові вулиці, а також найвідповідальніші працівники ЖКГ. Третю сходинку обійняв Залізничний район.

1

Попри зручну транспортну інфраструктуру, достатньо чисті вулиці та багато магазинів, йому бракує впевненості в безпеці та доброзичливості сусідів. Личаківський район — на четвертій позиції з найгіршими в місті показниками чистоти та близькості торговельних закладів.

У хвості рейтингу опинилися Шевченківський і Галицький райони: першому бракує безпеки, дозвілля та спортивних майданчиків, у другому брудне повітря, мало міського транспорту та незадовільна робота комунальних служб.

Загалом рейтинг районів Львова виглядає таким чином:

Сихівський – 49,2

Франківський – 48,2

Залізничний – 47,2

Личаківський – 46,5

Шевченківський, Галицький – 45,8

У якості головних переваг міста Лева учасники опитування назвали старовинну архітектуру, зручність маршрутів громадського транспорту та зелені зони. Багато хто зізнавався в коментарях, що просто «любить Львів». Утім, робота служб ЖКГ та засміченість вулиць викликають нарікання, як і брак місць для дозвілля в спальних районах міста.

Фото: Depo.Львів

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *