ОСТАННІ НОВИНИ

Львів та Харків проведуть флешмоби до Дня прав людини

|

У Львові та Харкові активісти Amnesty International проведуть флешмоби до Дня прав людини. Про це Львівському порталу повідомили організатори заходу.

q1

10 грудня у Львові о 13.45, активісти та активістки проведуть флешмоб на захист прав людини в Україні та світі біля пам’ятника Т.Шевченку в центрі міста.

Цього ж дня у Харкові, о 14.00 учасники флешмобу рухатимуться за маршрутом площа Свободи – площа Конституції.

Учасники і учасниці проведуть перформанс під час якого продемонструють порушення прав людини, з якими зіткнулись 8 героїв та героїнь цьогорічного Марафону написання листів, найбільшої правозахисної кампанії Amnesty International.

Серед героїв кампанії є також Ервін Ібрагімов – кримськотатарський активіст, який став жертвою насильницького зникнення у Криму. Акції присвячені Міжнародному дню прав людини (10 грудня).

«Важливо розуміти, що влада дослухається лише до єдності багатьох голосів. Саме у цьому сила Марафону Написання листів – в єдиному протесті проти зневаги до прав людини в усьому світі. Усвідомлення своїх прав чим більшою кількістю людей та готовність захищати свої права є рушійними силами у становленні громадянського суспільства», – зазначила директорка Amnesty International в Україні Оксана Покальчук.

Amnesty International також закликає людей висловити свою підтримку 8 героям та героїням Марафону та захистити їхні права.

В Україні, окрім Ервіна Ібрагімова, героями цьогорічного Марафону є Ені Альфред (Малаві), Корінні народи регіону Піс Рівер Веллі (Канада), Байрам і Гіяз (Азербайджан), Зейнаб Джалалян (Іран), Ерен Кескін (Туреччина), Йохан Тетеріза, (Індонезія), Ільхам Тохті (КНР).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *