ОСТАННІ НОВИНИ

Російське товариство може пакувати речі. Суд вирішив примусово виселити їх з приміщення у Львові

|

Господарський суд Львівської області постановив виселити орендарів із приміщення по вул. Короленка, 1а. Про це повідомив заступник голови Львівської обласної ради Володимир Гірняк. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ЛОР.

rosiyskiy-kulturniy-tsentr

«Російське культурне товариство і його «братні» організації такі як редакція українофобського «Руского вєсніка» можуть потроху пакувати речі», – зазначив Володимир Гірняк.

Нагадаємо, рішенням депутатів Львівської обласної ради приміщення на вулиці Короленка, 1 вилучено із користування Російським культурним центром та повернено назад у комунальну власність.

До 14 листопада «Російське товариство» мало  виселитися з приміщення на вул. Короленка, 1а. Також було вирішено передати це приміщення в оренду громадським організаціям, які здійснюють діяльність, пов’язану з АТО. 

При обстеженні приміщення працівники облради виявили газети із антиукраїнським змістом. Заступник голови Львівської обласної ради Володимир Гірняк звернувся із листом до СБУ у Львівській області, у якому попросив дати правову оцінку антиукраїнському змісту газети «Русский весник».

Відтак Львівська облрада підготувала позов до Господарського суду, щоби виселити Російський культурний центр.

Обласна рада готується до проведення конкурсу на нового орендаря на Короленка 1а. Це приміщення буде передано одній із громадських організацій, пов’язаних із АТО. Громадські активісти пропонують створити там культурний центр для ветеранів АТО, центр реабілітаційної та юридичної допомоги, або ж музей.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *