ОСТАННІ НОВИНИ

Завтра на Львівщині поховають військового, який помер від побоїв в Одесі

|

Військовслужбовця Володимира Коломаза, який помер у Одеському госпіталі, поховають  завтра, 30 листопада,  в його рідному селі Комарів на Сокальщині.  Про це повідомляє Zaxid.net.

kolomazov

Володимир Коломаз з Сокальщини, який служив за контрактом в Одесі, помер через черепно-мозкову травму, завдану внаслідок удару «тупим предметом з метою вбивства». Такими є висновки офіційної експертизи, провели в понеділок, 28 листопада, повідомила мама загиблого Оксана Коломаз.

«В заключенні написано так: “Набряк головного мозку, вогнищева травма головного мозку, закриті переломи кісток головного черепа, які виникли внаслідок удару тупим предметом з метою вбивства”», – процитувала висновок експертів Оксана Коломаз.

25-річного Володимира побили у військовій частині, де він служив, ще 13 листопада. За словами матері, він «напівмертвий лежав чи то в частині, чи то за парканом, куди його, за чутками, викинули,» впродовж доби і лише наступного дня його відвезли у лікарню. Родичів про важкий стан хлопця повідомили лікарі ще через кілька днів, коли знайшли їх контакти.

Жінка також зазначила, що її сина побив військовий, вищий за званням від нього, ймовірно – офіцер. Про це їй сказав сам Володимир, коли прийшов до тями у лікарні. Однак він так і не назвав прізвище нападника. Варто зазначити, що керівники військової частини, за словами матері, щоразу видумували нові причини травм у її сина.

«То вони казали, що впав із табуретки, то – що його побили якісь посторонні люди за межами частини. Словом, вони самі не знали, що відповідати», – зазначила мама загиблого.

За словами Оксани Коломаз, коли вона приїхала до Одеси, одразу звернулась до Військової прокуратури Одеського гарнізону Південного регіону України. Проте спочатку там відмовились приймати заяву, а коли її таки зареєстрували, у відкритті кримінальної справи відмовили, мотивуючи це «відсутністю доказів».

«Вдруге я написала заяву 23 листопада. А в п’ятницю мені дали конверт з листом, в якому було написано, що у відкритті кримінальної справи відмовлено за відсутністю доказів та підстав для цього. І лише вчора, коли експертиза підтвердила, що мого сина вбили, у прокуратурі порушили кримінальну справу», – додала Оксана Коломаз.

Поховають Володимира Коломаза завтра в його рідному селі Комарів на Сокальщині.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *