ОСТАННІ НОВИНИ

У лісах Сколівщини готують масові рубки, - депутат

|

У природо-заповідному фонді Сколівського військового лісництва готуються масові рубки. Про це сьогодні, 29 листопада, на сесійному засіданні Львівської обласної ради повідомив депутат Андрій Білоус, передає Львівський портал.

ліс

«Ми неодноразово зверталися до вищого керівництва Міноборони про ситуацію, яка склалася у військових лісництвах Львівської області. Зараз мені стало відомо, що в черговий раз погодили великий обсяг рубок в природо-заповідному фонді Сколівського військового лісництва», – повідомив депутат.

І продовжив: «Це в той час, коли керівник, який перебуває в Івано-Франківську, абсолютно ігнорує і наші рішення, і інші звернення, знаходиться у «підвислому» стані, бо далі, фактично, не очолюватиме це підприємство, оскільки недопущений до конкурсу на заміщення цієї посади. Через суди він блокує проведення конкурсу і в той же час звертається до нас, щоби ми погодили рубки в Сколівському районі у військовому лісництві».

Як пояснив Андрій Білоус, хоча санітарні норми стосовно рубок змінилися, але на цю рубку отримано дозволи ще по старих правилах.

Водночас Богдан Гагалюк також підтвердив інформацію про те, що готуються промислові рубки дерев на військових лісгоспах: «Озвучується навіть цифра у близько 5 тисяч кубів, а також, що ЛОДА надала дозвіл на вирубку», – зазначив він.

Отож, депутати попросили взяти під контроль цю ситуацію голову Львівської ОДА Олега Синютку.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *