ОСТАННІ НОВИНИ

Прокуратура у суді добивається незаконності будівництва Варшавської – Соснової

|

Кінцеву крапку в питанні законності виділення земельної ділянки під будівництво на розі вулиць Варшавської – Соснової поставить суд. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі прокуратури Львівської області.

Варшавська-Соснова

Прес-служба прокуратури Львівської області вважає за доцільне поінформувати громадськість про законність, обґрунтованість та послідовність дій прокуратури у справі Варшавської – Сосновоїю, адже представник забудовника земельної ділянки поширює неправдиву інформацію про безпідставність доводів прокуратури щодо незаконної передачі згаданої земельної ділянки під будівництво Львівського обласного кооперативного міжгосподарського об’єднання по агропромисловому будівництву «Львівоблагропромбуд».

«Підставою для звернення прокуратури Львівської області до господарського суду стали виявлені чисельні порушення, що полягали у незаконному наданні в оренду фактично вільної земельної ділянки під забудову без проведення конкурсу, незаконному виготовленні та погодженні проекту відведення цієї ділянки та ін.

Посеред інших, був виявлений факт внесення завідомо неправдивих відомостей до висновку про погодження проекту землеустрою в частині наявності на ділянці належного забудовнику майна, яке фактично відсутнє, що стало підставою для присвоєння земельній ділянці кадастрового номеру, прийняття радою ухвали про надання земельної ділянки в оренду без конкурсу та укладено договір оренди землі. Викладене стало підставою для реєстрації у ЄРДР кримінального провадження за ознаками вчинення злочину, передбаченого частиною 1 статті 366 КК Україна службовою особою Держземагенства у м.Львові, яке скеровано до суду.

Саме з урахуванням обставин, доводів та доказів, наданих прокуратурою, господарським судом Львівської області і було постановлено рішення про задоволення позову прокурора у повному обсязі», – йдеться у повідомленні прокуратури.

Поряд з цим, розглядаючи апеляційну скаргу забудовника, Львівський апеляційний господарський суд не врахував обґрунтованості доводів прокурора та наявні у справі матеріали, що підтверджують незаконність надання вказаної земельної ділянки під скандальну забудову, а тому скасував рішення суду першої інстанції та відмовив у задоволенні позову прокурора. Не погодившись з таким, прокуратурою Львівської області до Вищого господарського суду України подано касаційну скаргу.

«Коментарі представника забудовника містять посилання на певні судові рішення, постановлені на його користь й подаються у контексті, вигідному для самого забудовника, однак, при цьому не зазначено, що такі прийняті не за участі прокуратури і не спростовують по суті неправомірності набуття права на земельну ділянку, оскільки саме судовий спір про законність надання земельної ділянки є первинним по відношенню до всіх інших, коментованих.

Разом з цим, акцентуючи увагу на «виграні забудовником суди», представник чомусь замовчує про «програні» справи. Зокрема, у жовтні поточного року Сихівським районним судом м.Львова відмовлено у задоволенні адміністративного позову Львівського обласного кооперативного міжгосподарського об’єднання по агропромисловому будівництву «Львівоблагропромбуд» до Інспекції ДАБК у Львові та залишено в силі наказ інспекції, яким скасовано реєстрацію декларації про початок виконання будівельних робіт на будівництво багатоквартирного житлового будинку за вищевказаною адресою», – повідомили у прокуратурі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *