ОСТАННІ НОВИНИ

Мешканцям Львівщини розповіли всі деталі про тарифи і субсидії

|

Сьогодні у стінах Львівської ОДА представники комунальних підприємств розповіли мешканцям Львівщини про формування тарифів на житлово-комунальні послуги, а також надали роз’яснення про правильне проведення розрахунків та оформлення субсидії, передає кореспондент Львівського порталу.

тарифи на електроенергію

«Ми зібрали представників різних громадських організацій для того, щоб розказати, як формується тариф на різні комунальні послуги. Цього року відбулося зростання тарифів на газ, електрику, тепло- та водопостачання, тому ми максимально хочемо донести людям чому так відбулося, і які є шляхи того, щоб людина платила менша», – розповів в. о. директора департаменту розвитку та експлуатації житлово-комунального господарства ЛОДА Назарій Романчук.

Перш за все жителів Львівської області цікавило, як формують тарифи на ті чи інші комунальні послуги.

«Є тарифи, які затверджуються на рівні Києва (це національна комісія, які здійснює регулювання ринку електроенергії та житлово-комунальних послуг), і є тарифи, які затверджуються на рівні місцевого самоврядування (підприємство подає свої розрахунки, де обґрунтовує структуру тарифу і якщо все правильно, то йде затвердження цього тарифу і доводиться людям в місячний термін по певній процедурі). Цього року держава прийняла рішення, і це дуже правильно, що тариф має бути економічно обґрунтованим. Тобто він має повністю покривати ті витрати, які несе підприємство на виробництво чи кілокалорії, чи кубу води. Якщо в минулі роки держава робила дотацію у вигляді різниці в тарифах для тих підприємств, в який були низькі тарифи, які не покривали цієї собівартості, то з цього року цієї дотації в державному бюджеті немає, і підприємство має створити такий тариф, який повністю би потривав його витрати», – розповів Назарій Романчук.

Увагу представників різних громадських організацій не оминули субсидії та роз’яснення про систему їх отримання.

«Сьогодні максимально спрощена процедура отримання субсидій. Окрім того, Львівщина є лідером в Україні за кількістю сімей, які отримали субсидії. Це максимально просто і зручно. Крім того, держава придумала механізм, який дозволяє отримати розстрочку на оплату житлово-комунальних послуг для тих людей, які не змогли по тих чи інших причинах отримати субсидії. Це дасть можливість людині мати більше грошей для того, щоб здешевити цю послугу», – додав в. о. директора департаменту розвитку та експлуатації житлово-комунального господарства ЛОДА.

Нагадаємо, у матеріалі «Зима-2016: скільки доведеться викласти за тепло та газ, і як з цим жити?» Львівський портал розповів, скільки коштуватиме львів’янам тепло в оселях цього сезону, чому ціни саме такі. Нагадаємо, що у жовтні мешканцям почали надходити платіжки, у яких не враховувалися кошти ,які вони зекономили минулого сезону. Львівський портал пояснив, у чому справа і де шукати винних.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *