ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщини офіційно визначили три ділянки під сміттєпереробні заводи

|

На Львівщині знайшли три земельні ділянки, де потенційно може розміщуватись сміттєпереробний комплекс. Про це під час брифінгу заявив голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка, передає кореспондент Львівського порталу.

земля

Як зазначив голова ОДА, підготовлено три земельні ділянки, на які розроблено технічні документації:

  • Земельна ділянка у Яворівському районі (12,8 га , порушені гірничо-хімічною промисловістю землі). Виготовлена технічна документація землеустрою і паспорт об’єкту.
  • Земельна ділянка у Миколаївському районі, місто Новий Розділ (15 га, порушені гірничо-хімічною промисловістю землі). Розроблено детальний план території.
  • Земельна ділянка поблизу села Брониця Дрогобицького району (3 га на території поруч із існуючим сміттєзвалищем). Прийнято рішення селищної ради про виділення земельної ділянки, опубліковано заяву про наміри.

Як повідомив Олег Синютка, вже підготовлено відповідну документацію для оголошення конкурсу на визначення інвестора для будівництва сміттєпереробного комплексу, одна з умов якого буде представлення готового проекту заводу. Також очільник Львівщини заявив про те, що є намір оголосити конкурс на визначення інвестора для будівництва сміттєпереробного комплексу до 10 грудня.

Також він додав, що вже проведено розмови з 26 потенційними компаніями-інвесторами: ТОВ «КліарЕнерджі» (Clear Energy), ACCIONA Industrial, FITON Ecodevelop, OSTLAND-Verbindungsstelle, Захід Ресурс, ГРАД 2000, ПП Гігаджоуль, ТОВ НВП «Гідравліка Вінниця-Сервіс», Ltd «GeoConsulants», Tehnixd.oo, TNT Inc, ТзОВ «ЛемДрук», ПП НВП «ЕКО», CED ENGEGNERIA S.R.L., ТзОВ «Едельвейс ЛТД», ENERIS Ochrona Srodowiska Sp.z.o.o, MegaAym LTD, IDS-BUD S.A, EcoVisions.r.o, TehnobaltGroup, CHAMCO Inc, ZETA Energymakers, DORANOVA, GREEN ECO, ELLKOR Develjpment Projektentwicklung GmbH тощо.

«Чому ми вибрали не одну земельну ділянку, а декілька? Ми вважаємо, що нині існує декілька технологій завдяки яким можуть бути побудовані заводи по переробці твердих побутових відходів. Зокрема, йдеться про можливість виготовлення rdf-палива, біодизеля, органічних речей, які згодом належним чином будуть захоронюватися. На наше переконання, на кожній земельній ділянці треба запропонувати інші можливості щодо заводу, який перероблятиме відходи, щоби диверсифікувати ризики… Нема сумніву стосовно екології, утилізації. Є дискусія, яка повинна привести до вибору певного технологічного процесу», – зазначив Олег Синютка.

Водночас він повідомив про те, що поки не проводилося ніяких громадських слухань із мешканцями: «Коли виготовимо проектні документації, ми обов’язково проведемо громадські слухання у районах, щоби продемонструвати людям проект по будівництву заводу твердих побутових відходів. Без громадських слухань ми цього проводити не будемо».

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *