ОСТАННІ НОВИНИ

Садового притягнуть до відповідальності за земельну аферу під індустріальний парк?

|

Львівська міська рада не мала права продавати під індустріальний парк земельну ділянку, яка їй не належить. І відповідальність за це має нести також і мер Львова Андрій Садовий. Про це у коментарі Львівському порталу повідомила голова Рясне-Руської сільської ради Емілія Смокоровська.

zemelna-dilyanka

Як раніше повідомляв Львівський портал,  міський голова Львова Андрій Садовий примудрився «продати» інвесторам понад 23 гектари землі, яка навіть не входить до юрисдикції міськради Львова. Про деталі цієї справи читайте у матеріалі «Продати не своє. Чергова земельна афера львівських чиновників на 140 мільйонів?».

«Ця ділянка є поза межами і міста Львів, і села Рясне-Руське. Вона є спірною. Та земля була призначена для ведення особистого селянського господарства. Яким чином Львів перевів її в землі промисловості, сказати важко…», – зазначила Емілія Смокоровська.

І водночас обурилася, мовляв, на землях, якими користуються люди, де чиїсь городи, не можна робити індустріальний парк.

За її словами, місто не мало права продавати цю ділянку, бо вона не в межах Львова.

«Цими землями розпоряджається Держгеокадастр у Львівській області», – додала голова Рясне-Руської сільської ради.

«Раніше мешканці села Рясне-Руське пікетували міську раду, перекривали дорогу, не впускали на цю ділянку техніку, якою хотіли там проводити комунікації… Зараз там нічого не робиться. Але будь-якої хвилі люди готові знову вийти на пікети», – резюмувала голова села.

Зазначимо, що за цим фактом є відкрита кримінальна справа і за неї вже взялася  Генпрокуратура.

«Мене ще не допитували, але, думаю, найближчим часом це відбудеться», – зауважила Емілія Смокоровська.

На її переконання, відповідальність мають нести ті посадовці, які виносили це рішення.

Додамо, що відповідно до договору купівлі-продажу, укладеного між ЛМР в особі міського голови Садового та ТзОВ «Сіті Парк Львів» в особі Кондзелки М.Б., земельну ділянку продали за 52 мільйони гривень. На всіх документах є підписи мера Львова.

«Коли мер підписував такий договір, то, звісно, він мав би в цьому питанні розібратися – їхня це земля, чи ні. Думаю, міський голова це все добре знав. Бо з 2006 року ми вели перемовини з цього питання, і йому було відомо, що ця ділянка не належить Львову, що вона є спірною, і треба розібратися перед тим, як виносити якісь рішення. На мою думку, в цьому випадку якусь відповідальність мав би нести і він», – заявила Емілія Смокоровська.

Фото: DT.UA

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *