ОСТАННІ НОВИНИ

Іван Малкович: «Війна з Росією – війна за мову»

|

Український поет і видавець, власник і директор видавництва «А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА» про те чому він в Україні розмовляє українською мовою:

2

«Дивне запитання, чому я розмовляю українською? Я ж український письменник та видавець. Якби був італійським поетом, я б розмовляв і писав італійською, якби польським то польською.

Для мене дивно, що може бути український письменник, який розмовляє російською, але таке буває. Дивує, як в цей час, коли ми воюємо з Росією дуже багато людей ніяк не усвідомлять, що це передовсім і війна за мову, за цей мовний океан, який нас оточує.

У той же час важливо, що щороку завдяки нашому бренду та якості книжок десь по кілька десятків тисяч людей вперше купують українську книгу. Це великий акт, бо потім ті книжки вони читають своїм дітям. Спочатку дехто з батьків намагається перекладати по-російськи, у цьому зізнавалися багато покупців за 25 років нашої діяльності, але потім вони «махають рукою», бо стає неможливо перекласти та читають українською. Також маємо листи, що такі люди завдяки нашим книгам у своїх родинах почали розмовляти українською мовою. Перший такий лист прийшов у 1996 році із Дніпродзержинська (сьогодні Кам’янське – ред).

Українською мовою розмовляти натхненно тому, що наша абетка починається із Ангела та закінчується Янголом, від А до Я. Розмовляти українською мовою надійно. Мені найнадійніше. Розмовляйте й ви», – повідомив Іван Малкович.

Детальніше тут: українські письменники закликають говорити українців рідною.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *