ОСТАННІ НОВИНИ

Винники просяться у Львівську агломерацію

|

Нині ведуться перемовини зі Львовом щодо участі Винник у формуванні Львівської агломерації. Про це повідомив міський голова Винників Володимир Квурт на своїй сторінці у Facebook, передає Львівський портал.

1

«Агломерація — це серйозний шанс для розвитку як Львова, так і Винник. Для нашого міста приєднання до такої особливої форми об’єднання означає, по-перше, збереження самоврядності, а по-друге, збільшення надходжень до міського бюджету. Зокрема, ми зможемо залишати в себе 60% податку на доходи фізичних осіб (ПДФО), зібраного на території Винник (на сьогодні маємо «нуль»), і скеровувати ці кошти на фінансування вкрай важливих для міста інфраструктурних проектів. В цілому ж при формуванні бюджету ми отримаємо ті ж права, що й міста обласного значення та об’єднані територіальні громади.

Сподіваюсь, Верховна Рада якнайшвидше прийме у другому читанні законопроект №4772 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо добровільного приєднання територіальних громад)» із поправками, які передбачають порядок формування та особливості діяльності міських агломерацій.

А тим часом плануємо на засіданні сесії Винниківської міської ради, що відбудеться 27 жовтня, розглянути питання про підписання Меморандуму про взаємодію та співпрацю органів місцевого самоврядування в межах Львівської агломерації. Проситиму депутатський корпус це питання підтримати», – написав він.

Фото:Leopolis.News

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *