ОСТАННІ НОВИНИ

Громадськість Львова отримала доступ до даних розвитку міста

|

У Львові презентували «Панель міста: портал відкритих даних». Це відкрита платформа, яка в зручному форматі надає громадськості доступ до основних показників розвитку міста. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

miska-rada

Йдеться, зокрема, про такі сфери як населення, міський бюджет, економічний розвиток, благоустрій, комунальні послуги, транспорт, освіта, охорона здоров’я, безпека, культура, адміністративні послуги тощо.

«В Україні порталів з таких набором даних немає, – розповідає менеджер проекту та соціолог Інституту міста Олена Гунько. – Усі показники ми представили в простому форматі. Наша мета – спростити доступ до них, щоб це не були великі таблиці, з якими складно працювати, а, власне, спрощений, доступний, візуальний, легкий для сприйняття портал».

На першому етапі на веб-сайті можна переглянути 200 показників, станом на 2015 чи 2016 рік. До кінця листопада до них доєднають й інші заплановані показники, а також можна буде послідкувати їхню динаміку з 2010 року. Щороку дані оновлюватимуть. Очікується, що загалом портал об’єднає 860 показників, структурованих у 3 змістові блоки:

Статистика. У цьому розділі можна ознайомитися з основними статистичними показниками від різних підрозділів Львівської міської ради та інших міських установ, які описують стан справ в різних сферах життя Львова.

Якість життя. Показники цього розділу відображають суб’єктивні результати оцінювання мешканцями якості життя у місті. Показники розраховані згідно з методологією дослідження якості життя, розробленою Інститутом міста. Детальніше можна ознайомитися за посиланням: http://city-institute.org/images/stories/files/Social_monitoring_2016_web.pdf).

Стратегія. Тут можна переглянути показники ефективності виконання Комплексної стратегії розвитку Львова до 2025 року. Детальніше зі стратегією можна ознайомитись за посиланням: http://www.city-institute.org/images/stories/files/Digest_Complex_Strategy_web.pdf

Основною цільовою аудиторією порталу є громадські активісти, журналісти, аналітики, мешканці та гості міста, які зацікавлені в показниках якості життя у Львові.

«Велика честь презентувати сьогодні «Панель міста», адже хто володіє інформацією – той володіє світом. Ми сьогодні дали старт новому процесу. Пальму першості ми нікому віддавати не будемо», – зазначає міський голова Львова Андрій Садовий.

«Направду з гордістю презентуємо вам цей унікальний продукт, аналогів якому на теренах України сьогодні немає. Львів стає в один ряд з такими містами як Лондон, як Едмонтон, як Дублін. Запрошуємо всіх активно користуватися порталом та слідкувати за реальними показниками життя міста», – додає директор ЛКП «Міський центр ІТ», радник міського голови з питань впровадження ІТ Андрій Вишневський.

Портал «Панель міста» доступний за посиланням: http://dashboard.city-adm.lviv.ua/.

Проект розроблено міським управлінням ІТ, комунальним підприємством «Міський центр інформаційних технологій» та комунальною установою Інститут міста, у співпраці з компанією Sigma Software, у рамках Програми цифрового перетворення Львова до 2020 року.

«Для нашої компанії цей проект – це, свого роду, інвестиція у краще майбутнє. Ми допомагаємо Львову стати більш дружнім до своїх мешканців, наслідуючи приклад великих європейських міст. Цей портал покликаний поліпшити діалог між міською владою і громадянами та зробити свій внесок у розвиток Львова. Ми віримо, що за Львовом цим шляхом підуть й інші українські міста, і коли-небудь ми зможемо наблизитись до європейських стандартів життя», – відзначив директор з розробки в «Sigma Software» Володимир Чирва.

Фото: Львівська міська рада

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *