ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові відкрили Центр трансплантації кісткового мозку

|

Сьогодні у Львові на базі Інституту патології крові та трансфузійної медицини НАМН України відбулося офіційне відкриття першого в Західній Україні Центру трансплантації стовбурових гемопоетичних клітин, передає кореспондент Львівського порталу.

14686248_1319227911466864_598042492_n

Як розповідає керівник Львівського регіонального центру трансплантації стовбурових гемопоетичних клітин Орест Тушницький, в цьому Центрі будуть проводитись операції з пересадки стовбурових клітин хворим на злоякісні клітини крові.

«Центр є невеликим і він розрахований на лікування пацієнтів з гематологічними патологіями. У нас є три бокси, де  хворі будуть проходити курс хіміотерапії, операційна, кімната для медперсоналу, кімната для конденсування і зберігання стовбурових клітин. У Центрі проводитимуть автотрансплантацію стовбурових клітин. Тобто, коли у пацієнта забиратимуть його власні здорові клітини, їх будуть заморожувати, а потім, після проходження пацієнтом інтенсивної хіміотерапії, повертатимуть. Лікування одного пацієнта буде тривати до 3 місяців, в залежності від патології хворого», – розповів він.

14686578_1319231714799817_1523913099_n

За словами президента Ротарі клубу «Вайнхайм» Крістофа Ноака, цей Центр дасть змогу хворим лікуватися за європейськими стандартами та не їздити за кордон.

«Два роки тому ми дізналися про проект, який мав на меті створення такого Центру. І ми вирішили докласти усіх зусиль аби допомогти. Центр ми відкрили за рахунок Ротарі клубів  з Німеччини, Австралії та Львова на який було виділено 70 тисяч доларів. В Україні є всього лише три таких Центри, а сьогодні ми допомогли відкрити ще один у Львові. Я можу з впевненістю сказати, що за два роки тут зробили чималу роботу. Умови для пацієнтів зроблені за європейськими стандартами і лікування тут проводитимуть також на високому рівні. Тепер хворим не потрібно буде їздити лікуватися за кордон», – зазначив він.

Фото: Львівський портал

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *