ОСТАННІ НОВИНИ

Через погіршення погоди на Львівщині побільшало хворих на ГРВІ, - головний епідеміолог області

|

У Львівській області за останні два тижні побільшало хворих на ГРВІ. Про це у коментарі Львівському порталу повідомила головний епідеміолог Львівщини Наталія Тімко.

grip

«Зазвичай епідемічний підйом захворювання починається тоді, коли змінюються погодні умови. Щотижня реєструється кількість звернень хворих з ознаками грипу та ГРВІ і кількість госпіталізованих. Звичайно, за останні два тижні кількість звернень осіб зі скаргами на нежить, підвищення температури тіла та кашель побільшало. За останній тиждень у Львівську обласну інфекційну клінічну лікарню госпіталізували 60 осіб. Якщо говорити про область, за тиждень в середньому на ГРВІ хворіє 400-500 осіб», – розповіла вона.

Окрім цього вона запевнила, що наразі у області нема грипу: «Вірусів грипу станом на зараз не зафіксовано ні клінічно, ні лабораторно.Як правило, епідемічний сезон починається з кінця грудня – січня».

Водночас Наталія Тімко  порекомендувала усім зробити щеплення від грипу: «Їх можна робити, починаючи від малюків 6-місячного віку. Якщо дитину вакцинують вперше, то потім треба ще раз із інтервалом у один місяць. Чим більше людина має хронічних захворювань, тим необхіднішим є щеплення. Також рекомендовано провести вакцинацію вагітним. Оскільки вони найчастіше мають ускладнення важкі як для себе, так і для малюка».

Як Львівський портал повідомляв, цього року в Україні вже у січні «очікують» епідемію грипу.

Фото: nashamama.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *