ОСТАННІ НОВИНИ

У лісовому господарстві Львівщини грядуть кадрові зміни

|

Лісове господарство Львівщини чекають кадрові зміни та докорінні реформи. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської облради.

1

«Проблем багато, але, упевнений, ми їх вирішимо шляхом реформ та жорстких заходів.  Будемо працювати і, гадаю, на сесії 27 вересня ми вийдемо на комплексне рішення», – зазначив після виїзду заступник голови Львівської обласної ради Володимир Гірняк.

За його словами, на Львівщині працює 3 військових лісгоспи, 18 державних і 18 лісгоспів комунального підприємства «Галсільліс». І, як він зауважив,  якщо на державну структуру у ЛОР вплив не значний, то в комунальному буде проведено кадрові зміни. «Галсільліс» – це суб’єкт господарювання  ЛОР і ми в праві давати оцінку його роботі. Буде прийнято  управлінське рішення. Неефективні керівники повинні поступитись нагрітим місцем тим, хто знає ліс і здатен його привести до ладу.  Якщо ж брати державні лісгоспи, то, якщо у нас будуть певні застереження по кадрах, ми будемо звертатись у вищі інстанції, які мають відповідні повноваження», – наголосив Володимир Гірняк.

Робоча група побувала також у кількох державних та комунальних лісгоспах Сколівського та Турківського районів, у розсаднику. Завітали і до військового лісового господарства, з яким у обласної влади чимало клопоту.

«Військовий лісгосп Сколівщини взагалі підпорядкований Івано-Франківську. Наша обласна рада вже підготувала  і проголосувала звернення, в якому ми апелюємо до Мінекології, Міністерства АПК, до ЗСУ з тим, аби ці ліси були передані нам на баланс. Коли приходять люди, громадські активісти зі скаргами на вирубку та недогляд, вони йдуть до обласної влади, а ми розводимо руками, бо не можемо вплинути на процес. Так не повинно бути! Треба проводити реформи, зрозуміло, що виважені – в лісовій галузі Львівщини працює близько 50 тисяч людей, тож і їх інтереси треба врахувати. Але це не означає, що ми дозволимо і надалі процвітати незаконним вирубкам і підпільним лісопилкам. Зараз розробляємо механізми як зупинити  весь цей бардак», – наголосив Володимир Гірняк.

Водночас він додав, що виступатиме за децентралізацію в управлінні лісової галузі, адже сьогодні керівництво держлісгоспу області призначає виключно Київ на свій розсуд, натомість обласна  влада ніяк не впливає на процес.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *