ОСТАННІ НОВИНИ

Стабілізація ситуації на Грибовицькому сміттєзвалищі обійдеться у 40 мільйонів

|

Кошторисна вартість проекту проект зі стабілізації сміттєзвалища у Грибовичах становить 39,7 млн грн. Про це сьогодні під час брифінгу повідомив начальник управління житлового господарства Львівської міськради Юрій Голець, передає кореспондент Львівського порталу.

Грибовичі

За його словами, проект зі стабілізації та рекультивації сміттєзвалища у Грибовичах першочергових заходів стабілізації полігону ТПВ у місті Львові вже третій день перебуває на експертизі у «Західному експертно-технічному центрі».

Також Юрій Голець розповів, які основні види робіт передбачає проект: система облаштування дренажних трубопроводів, тимчасово водовідвідна канава фільтрату з території існуючого полігону, технологічна карта складування ТПВ, облаштування підпірної призми, мережа електропостачання, під’їзна автомобільна дорога тощо.

Окрім цього він згадав про майданчик для складування сміттєвих тюків, яким будуть замощувати Грибовицьке сміттєзвалище: «У межах майже до 2 га буде облаштовуватися майданчик, який дасть нам можливість складувати сміттєвий камінь для того, щоби убезпечити можливий обвал сміття…».

Зведена кошторисна вартість цього проекту, за його словами, становить 39,7 млн грн.

«Хотілося б, щоб роботи розпочалися вже у серпні, але це буде тоді, коли проект повністю пройде експертизу», – наголосив він.

На питання про те, що Львів робитиме із своїм сміттям у серпні, оскільки вже завершуються домовленості з Києвом, Юрій Голець відповів: «Будемо працювати з регіонами Львівщини, щоби ми змогли сміття захоронювати ще в межах області».

Як вже повідомляв Львівський портал, усе львівське сміття планують пресувати у тюки, а далі замощувати ними сміттєзвалище у Грибовичах, щоби уникнути можливості зсуву. Власне, такий пункт перевантаження сміття вирішили облаштувати біля «Сільмашу».

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *