ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові молодики в балаклавах спробували знести пам'ятник Тудору

|

Сьогодні громадські активісти спробували знести памятник Степану Тудору на площі Маланюка. Хлопці були в балаклавах, передає кореспондент Львівського порталу.

732

На місце події прибула поліція. Виникла сутичка. В результаті інцеденту відбили кілька плит в основі памятника. Молодиків загнали в подвіря будинку на вулиці Чайковського де правоохоронці надавали їм стусанів.

Молодики, яких загнали у кут, скандували «зрадники» та «смерть ворогам».

Також стало відомо, що акцію організували активісти ГО “Білі горвати”. Як заявив присутнім представник цієї організації Роман Жук, ” це нонсенс – мати такимй пам’ятник у Львові”.

Правоохоронці затримали щонайменше двох осіб.

753

740

Як відомо,  Степан Тудор народився 25 серпня 1892 року на Львівщині. Він був письменником, публіцистом і політичний діячем у Галичині. Представник Львівсько-Варшавської школи філософії, доктор філософії. Після Першої світової війни С. Тудор стає відвертим комуністичним агітатором. Пропагує ідеї радянського штибу марксизму.

Був депутатом Українських Народних Зборів Західної України.

В розпал цієї бурхливої діяльності життя Степана Тудора трагічно урвалося: в перший день нападу Німеччини на СРСР 22 червня 1941 він загинув разом зі своєю дружиною у Львові від випадкового потрапляння німецької авіабомби в групу галицьких письменників. Разом із ним загинули Олександр Гаврилюк із дружиною, Францішек-Станіслав Парецький та Зофія Хажевська. Похований на Личаківському кладовищі, поруч з ідейним товаришем Олександром Гаврилюком.

Відео Львівський портал
Фото: Львівський портал, Варта1

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *