ОСТАННІ НОВИНИ

Пікет у Львові: активісти подарували прокурорам яйця і вимагають відставки Шокіна

|

Сьогодні, 28 березня, під Львівською обласною прокуратурою на проспекті Шевченка зібралися активісти та мешканці з вимогою звільнити генпрокурора Віктора Шокіна та призначити нового очільника прокуратури за прозорим конкурсом. Про це повідомляє кореспондент Львівського порталу з місця події.

DSC_2521

За словами представника ГО «Дорожній контроль Львів» Сергія Круглова, на акцію активісти вийшли, щоб підтримати мітингувальників у Києві, які також сьогодні протестують з вимогами звільнити Генпрокурора України Віктора Шокіна.

DSC_2500

«Перш за все ми вийшли сьогодні в підтримку наших київських колег. Аналогічні  акції відбуваються у всій Україні сьогодні. Завтра Верховна Рада буде піднімати питання і голосувати щодо відставки Шокіна. Це питання вже є багато місяців на вустах у людей, але жодних заходів не вживається. Ми бачимо, що повністю саботується боротьба з корупцією. Ті люди, які намагаються зробити якісь реформи, кардинальні зміни, вони починають переслідуватися. Якщо дійсно Шокін піде у відставку, ми вимагаємо те, щоб рішення про наступного генерального прокурора приймалось не кулуарно, щоб був оголошений весь перелік кандидатів на цю посаду, і щоб кожен мав можливість висловити свою позицію», – заявив він.

DSC_2502

Також активіст додав, що наразі пікетувальники  не  мають своєї  однієї кандидатури на посаду генпрокурора.

«Ми не прийшли сюди за жодне прізвище. Ми знаємо, що зараз звучать ті прізвища, що є наставниками самого Шокіна. Це його  Столярчук, Сиврук та інші. Якщо ці люди будуть призначені, то це буде «Шокін-2». Тобто жодних змін не буде. Зараз є  насправді багато достойних людей. Група адвокатів  Небесної Сотні озвучила  Горбатюка (Сергій Горбатюк – начальник управління спеціальних розслідувань Генпрокуратури – ред.), є ще інші достойні прізвища.

DSC_2507

Також активісти наголошують, що вимагають від в.о. прокурора Львівщини Маряна Тиховського пояснень щодо підписання заяви про звільнення заступника Генпрокурора Давіда Сакварелідзе.

DSC_2510

«У нас є запитання до в.о. прокурора Львівської області, оскільки нещодавно була підписана заява багатьма прокуратурами областей стосовно відставки Сакварелідзе. Сакварелідзе свого часу створив управління при Генпрокуратурі, в яке увійшли 17 прокурорів, що  прийняли рішення піти проти системи. Це дорога в один бік.  Якщо люди їх зараз не відстоять, система цих прокурорів знищить», – зазначив С. Круглов.

DSC_2513

До активістів під час пікету вийшов заступник прокурора області Олег Соболь і зазначив, що Мар’яна Тиховського на робочому місці нема, проте вимоги він йому передасть.  Координатор «Варти-700» Наталія Шелестак зазначила, що активісти до Тиховського ще завітають. Також вона від імені мітингувальників подарувала прокуратурі курячі яйця, щоб «у вас, в прокуратурі, були нарешті яйця».

DSC_2498

DSC_2517

DSC_2524

DSC_2526

Фото: Катерина Родак, Львівський портал

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *