ОСТАННІ НОВИНИ

Як депутати Львівської облради «прийшли з миром» у Російський культурний центр

|

Депутати тимчасової контрольної комісії Львівської обласної ради з вивчення питання правомірності користування комунальним приміщенням сьогодні, 16 березня,  провели виїзне засідання у Російському культурному центрі (вулиця Короленка, 1а), щоби вирішити його долю. Про це з місця події передає кореспондент Львівського порталу.

33169469

Власне конфлікт навколо Російського культурного центру виник через юридичні моменти і внутрішні міжусобиці російських організацій, які не можуть поділити будівлю. Відтак депутати виїхали на місце розібратися у ситуації. На місці також було чимало представників російської культурної організації, які дещо обурливо сприйняли прибуття депутатів.

«Хочемо врегулювати юридичні та фактичні моменти, а також уникнути суспільного збурення. Ми прийшли до вас з миром», – звернувся до них заступник голови Львівської обласної ради Володимир Гірняк.

Як пояснила депутат Львівської облради Інна Свистун, склалася така ситуація, коли приміщення передано на баланс одній організації, а користувач нині інший. «Тобто, те товариство, яке зараз користується приміщенням не має жодних правових підстав на користування. Тому депутати і прийшли сюди, щоби врегулювати цю ситуацію», – зазначила вона.

dsc_4367_64f46

«Раніше на цьому місці був обласний кінотеатр, який мав на балансі оцю будівлю. Кінотеатр перебував у обласній власності.  21 серпня 1990 році було прийнято рішення облвиконкому про передачу будівлі кінотеатру на баланс Товариства друзів російської і української культур ім. О. Пушкіна. На той час її очолював Олег Лютіков. Після цього кінотеатр припинив свою діяльність, а будівля залишилася на балансі російського товариства. Потім між ними розпочалися якісь внутрішні міжусобиці…», – розповів начальник управління майном спільної власності Львівської обласної ради Микола Бандра.

І додав, що питання з культурним центром тепер «сплило» через звернення однієї російської організації зі скаргою на іншу, мовляв ті захопили їхнє приміщення. За його словами, йдеться про ГО «Російське товариство імені Олександра Пушкіна», де себе позиціонує керівником Олег Лютіков. Ця організація й ініціювала звернення, інша має майже схожу назву, її очолює Альберт Астахов.

«Хтось один з них легітимний, а інший – ні. Я так розумію між ними давній і непримиренний конфлікт», – пояснив Микола Бандра.

«Проблема в тому, що нинішнє законодавство не передбачає перебування державного чи комунального майна на балансі громадської організації. Відтак стоїть питання у тому, щоби впорядкувати ці відносини. Відповідно, обласна рада як власник має оформити договірні відносини про оренду, тому що безоплатне користування комунальним майном не передбачене, а російське товариство, яке тут «живе», нічого не платило», – розповів начальник управління.

Відтак депутати виїхали на місце оглянути приміщення і розібратися з якою організацією укладатимуть договір про оренду. Комісія проведе ще кілька засідань, опісля яких запропонує своє рішення на розгляд сесії Львівської облради.

Фото: galinfo.com.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *