ОСТАННІ НОВИНИ

Інвалідам підвищили пенсії

|

Відтепер пенсійні виплати і державні соціальні допомоги понад 620 тисячам інвалідів ІІІ групи загального захворювання, інвалідів з дитинства та дітей-інвалідів, на яких батьки не отримують надбавку за догляд, збільшено до рівня прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність. Про це йдеться на сайті Кабміну, передає кореспондент Львівського порталу.

пенсія

Таке рішення ухвалив Кабінет Міністрів на засіданні  18 листопада. Внесено зміни до постанови від 26 березня 2008 року № 265 «Деякі питання пенсійного забезпечення громадян».

Міністр соціальної політики Павло Розенко пояснив, що попередній склад уряду встановив обмеження розміру виплати для цих категорій громадян — не більш ніж 949 гривень. А отже підвищення мінімальних соціальних стандартів у вересні цього року на розміри виплат цим людям ніяк не вплинули.

«Ми виправили цю помилку, зняли обмеження і чітко зафіксували, що виплати має бути встановлено в розмірі прожиткового мінімуму. Тобто надалі пенсія для цих категорій зростатиме автоматично зі збільшенням прожиткового мінімуму», — цитує слова міністра прес-служба Мінсоцполітики.

Як відомо, статтею 46 Конституції гарантовано, що пенсії, інші види соціальних виплат та допомоги, які є основним джерелом існування для людей, мають забезпечувати рівень життя не нижчий від прожиткового мінімуму, встановленого законом.

Зважаючи на підвищення розмірів прожиткових мінімумів для основних соціальних і демографічних груп населення з 1 вересня 2015 року, розмір прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність, становить 1074 гривні.

Фото: zn.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *