ОСТАННІ НОВИНИ

Центр допомоги учасникам АТО не може порозумітись з Синюткою

|

Сьогодні, 3 листопада, у Львівському прес-клубі відбулася зустріч новоствореного Центру допомоги учасникам АТО Львівщини з представниками ЗМІ щодо виконання указу Президента про діяльність Центру, передає кореспондент Львівського порталу.

Центр допомоги учасникам АТО

Відповідно до Указу Президента України №150 від 18 березня 2015 року та №570 від 5 жовтня 2015 року «Про додаткові заходи щодо соціального захисту учасників антитерористичної операції» при Львівській обласній держадміністрації було створено Центр соціальної допомоги учасникам АТО. Не зважаючи на те, що ще немає офіційного розпорядження ЛОДА про створення Центру, ця структура вже працює. Центр вже має звернення від громадян, знає головні проблеми, що потребують негайного вирішення.

Ksgcmrf

«Ми зараз займаємось тим, що треба вирішувати вже, не чакаючи жодних постанов чи указів. У нас є проблеми в медицині, психологічні проблеми, проблеми важкоховрих членів сімей бійців АТО, проблема безробіття, тощо. Серйозні проблеми є в районах, де немає жодної взаємодії з психологами. У Львові це хоча б трохи, але працює. Гостра проблема також щодо забезпечення протигепатитними препаратами та отримання безкоштовних ліків. І таких питань безліч, які поки вирішують волонтери. Якщо вдасться налагодити пострійни зв’язок з владою, ми зможемо працювати значно ефективніше», – сказала організатор та директор благодійного фонду «Крила надії» Наталія Ліпська.

Центр допомоги учасникам АТО – це площадка для обміну інформацією і виявлення проблематики. Тобто, якщо виникає якесь завдання, що потребує розв’язання, не вирішувалось через особисті зв’язки, а через співпрацюва з органами влади. Чим займається Центр, яка його структура і мета, розповіла засновник і координатор волонтерської групи «Король Данило» Люба Возняк.

Возняк

«Аналогічні Центри вже досить активно працюють по всіх Україні, в різних областях. Трішки гальмується робота у Львові та Закарпатті. Всі структури спілкують в онлайн-режимі. Щоденного ми маємо певні перемовини і раз в тиждень ми надсилаємо одне одному звіти роботи.

Всі ці Центри допомоги учасникам АТО створені для вирішення питань соціального захисту, реабілітації бійців і допомоги їхнім сім’ям. Мета – об’єднати зусилля органів влади, громадських організації, силових структур для ефективного вирішення проблем учасників бойових дій.

Структура Центру: взаємодія з центральними місцевими органами виконавчої влади і органами місцевого самоврядування; соціальна допомога; робота з волонтерами; юридична допомога, медична допомога; соціальна адаптація», – наголосила волонтер.

Однією з найголовніших невирішених проблем Центру є колцентр.

«Ще в березні мали створили колцентр, окрему лінію, куди б могли подзвонити солдати і дізнатися про свої права, обов’язки, можливості. На жаль, цього не створено. Облдержадміністація стверджує, що у нас є єдина гаряча лінія 112, куди двонять всі підряд. Про це не вихід. Колцентр нашої структури мав би виглядати так: є один телефон, куди надходять всі двінки, і там вже розприділяються по напрямках залежно від проблематики. Дуже важливо, що це запрацювало. Цим питанням повинна займатися ЛОДА», – запевняє Люва Возняк.

Волонтери наголошують, що у Центр допомоги учасникам АТО потрібно звертатись, всім бійцям чи сім’ям солдатів, що потребують допомоги.

Контакті дані Центру:

email: [email protected]

контактний телефон: 099-609-43-43

сторінка у Facebook: «Центр Допомоги Учасникам АТО у Львівській області»

Фото: соціальні мережі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *