ОСТАННІ НОВИНИ

В Україні вперше пройде загальнодержавний «судовий марафон»

|

Завтра, 12 жовтня, в Україні розпочинається найбільший в історії сучасної України моніторинг діяльності судів всіх інстанцій в усіх регіонах держави під егідою проекту «Відкритий Суд» та за партнерства з Верховним Судом України. Про це Львівському порталу повідомили керівники проекту.

ВС ЛОГО 2

До участі запрошуються всі громадяни, незалежно від юридичної освіти. Головна теза моніторингу: «Тобі не обов’язково бути юристом – будь громадянином!»

Специфікою проекту «Відкритий Суд» є «живий» і публічний моніторинг судових процесів, який передбачає відео фіксацію судових засідань у цивільних, кримінальних, адміністративних та господарських справах. Відео записи судових засідань розміщуються на сайті проекту, на каналі YouTube «Відкритий Суд» та в соціальних мережах. Проект передбачає створення відео – досьє на кожного суддю, прокурора, недобросовісного адвоката, викриваючи непрофесійність, завідомо незаконні дії та корупцію в судах на шкоду інтересам держави та кожної людини.

Угода з Верховним Судом України

Таким чином, громадські активісти переслідують мету створення стандартів правосуддя, та невідворотність покарання за відхилення від них. По суті, йде мова про реальну судову реформу.

Таким чином з 12 жовтня до 30 листопада кожен громадянин зможе зареєструватися на спеціально створеному сайті, провести відео зйомку судового засідання у будь – якій справі та отримати нагороди за свою свідому громадську позицію. Нагородження учасників відбудеться 14 грудня 2015 року в палаці Верховного Суду України за участі авторитетних юристів, правозахисників та відомих українців.

Оновлено 09 листопада:

Реєстрацію продовжено до 07 грудня.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *