ОСТАННІ НОВИНИ

Прем’єра арт-проекту «Оскар і Рожева Пані»: гратиме Вітовська, звучатиме – «Океан Ельзи»

|

Незабаром в Україні презентують благодійний театральний проект «Оскар і Рожева Пані» за мотивами всесвітньо відомого роману класика сучасної світової літератури Еріка-Еммануеля Шмітта.  Про це Львівському порталу повідомили у МФ «Відродження».

DSC01179a

У головній ролі гратиме Вітовська, а композиції «Океану Ельзи» стануть емоційним, мелодійним і образним фактором сценічної поетики вистави.

Мета проекту – привернути увагу українського суспільства до надсерйозної соціальної проблеми доступності паліативної допомоги для тяжкохворих українських дітей.

«Оскар і Рожева Пані» – це тринадцять щемливих листів безнадійно хворого хлопчика Оскара до Бога. У своїх посланнях приречений малюк благає Всевишнього про милосердя, про радість хоча би в останні дні життя, про гармонію та любов у цілому світі. Посередником поміж Богом та людьми для Оскара стає дивовижна жінка. Текст «Оскара» став основою для театральних постановок у різних країнах, в основному, у моноформаті.

Вже 11 жовтня на теренах світового театру саме на українській сцені «Оскар і Рожева Пані» відійде від звичних форматів моновистави та вистави-дуету. Нова українська сценічна версія на основі «Оскара» запропонує глядачам поліфонічну та багатофігурну театральну композицію.

Вперше саме в Україні у майбутній виставі на основі роману Е.-Е.Шмітта задіяні як професіонали сцени, так і дебютанти – діти. Саме їм, маленьким акторам, доведеться прожити найскладніші миттєвості випробувань, мрій та надій в образах Оскара, Пеггі Блю, інших героїв. Очима Оскара український глядач побачить його «юність», перше кохання, подружнє життя, кризу середнього віку, а також його старість і очікування близької смерті. Адже за порадою Рожевої Пані, приречена дитина переживає кожен день, який їй лишився на цьому світі – як десять літ. Оскар, таким чином, «проживе» на сцені 110 ілюзорних років.

Варто зауважити, що з прем’єрною виставою вирушить  до Львова, Луцька, Харкова, Одеси, Дніпропетровська.

Фото: lnu.edu.ua

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *