ОСТАННІ НОВИНИ

Більше 100 абітурієнтів купили результати ЗНО?

|

При обшуку в УЦОЯО Генпрокуратура встановила, що результати ЗНО підробили для понад 100 осіб. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Генпрокуратури.

зно

“Службові особи УЦОЯО систематично вносили зміни та знищували інформацію, яка оброблюється в базах даних УЦОЯО та зберігається на серверному обладнанні. Як наслідок, у ручному режимі надавались незаконні переваги у доступі до вищої освіти”, – йдеться у повідомленні.

Встановлено зміни даних в системі стосовно понад 100 осіб, констатує ГПУ за результатом аналізу вилучених у ході обшуків доказів.

У відомстві зазначають, що співробітники УЦОЯО при проведенні ЗНО використовують програму “SPRUT 3D”, яка офіційно у відомстві не обліковується.

“Триває судова комп’ютерно-технічна експертиза, за результатами якої буде вирішено питання про оголошення підозри винним службовим особам УЦОЯО”, – інформує ГПУ.

Першому заступнику директора Центру вже оголошено підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 28 (вчинення злочину організованою групою), ч. 3 ст. 362 (несанкціоновані дії з інформацією, яка оброблюється в електронно-обчислювальних машинах (комп’ютерах), автоматизованих системах, комп’ютерних мережах або зберігається на носіях такої інформації, вчинені особою, яка має право доступу до неї) КК.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *