ОСТАННІ НОВИНИ

Товариство Лева хоче бачити у Львові вулицю Братуня

|

У Львові може з’явитися вулиця Ростислава Братуня. З відповідним зверненням додепутатів Львівської міської ради від імені колишніх голів Товариства Лева звернувся депутат Зеновій Сірик.

Цими днями минає 10 років відтоді, як перестало битися серце великого українця, шановного львів’янина, письменника Ростислава Братуня, йдеться у зверненні. Свого часу Р. Братунь підтримав створення Товариства Лева та його заходи з відродження національної культури, історичної пам’яті та українського духу. Ростислав Братунь, усупереч шаленому спротиву комуністичного режиму, став першим істинно народним депутатом Львівщини і ревно захищав національну ідею в останньому Верховному Совєті покійного СРСР. Ім’я Ростислава Братуня стало символом революційних змін на Львівщині – перші мітинги у Львові відбулися саме на його захист як кандидата в депутати.

«Ти часом, у кабінетах міської раді досі лежать запорошені пилом звернення і прохання щодо надання одній з вулиць Львова імені Ростислава Братуня. Можливо, для того, щоб оцінити значущість тої чи іншої особи, потрібен час. Цей час настав. Повертаючись на десятиліття назад, ми ще раз говоримо: він був першим. Він найдостойніший. Честь йому за його служіння”, – наголосив Зіновій Сірик.

Під зверненням поставили свої підписи перші голови Товариства Лева – Орест Шейка, Ігор Гринів, Лев Захарчишин, Ярослав Рибак, Зеновій Сірик.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *