ОСТАННІ НОВИНИ

Гудима погодився здати голову Мостиської РДА, але виставив умови

|

Фракція УНП у Львівській обласній раді погодилася на звільнення Івана Давидяка з посади голови Мостиської РДА за умови, якщо на цю посаду буде призначений заступник голови РДА Ярослав Федина.

Про це в коментарі „Прес-Тайму” повідомив голова фракції Олекса Гудима.

„Керівник Мостиської районної організації Іван Давидяк є теж між тим молотом і наковальнею, про що йшлася мова на сесії обласної ради. Пан Олійник заявив, що це квота УНП і я вніс подання на іншу кандидатуру, бо я визнаю, що голова ОДА має право через рік після свого призначення здійснювати ротації”, – сказав він.

„Якщо ж пан Олійник не виконає своєї публічної обіцянки, тоді фракція УНП займе політичну позицію, яку вона не хотіла займати на попередній сесії”, – підкреслив він.

Олекса Гудима запропонував голові ОДА на посаду голови Мостиської РДА призначити заступника голови РДА Ярослава Федину, а Івана Давидяка призначити заступником голови РДА.

Олекса Гудима також зазначив, що висновки комісії облради з вивчення підстав подання на звільнення 4 голів РДА будуть залежати в першу чергу від дій Петра Олійника.

Депутати Львівської облради 29 травня ухвалили рішення створити комісію щодо розгляду ситуації навколо звільнення 4 голів РДА: Самбірської, Бродівської, Мостиської та Яворівської. Таку комісію було створено після того, як облрада не змогла ухвалити рішення по інформації голови Львівської ОДА щодо політичної та економічної ситуації на Львівщині, а також подання голови ОДА щодо звільнення голів чотирьох РДА.

22 травня голова Львівської ОДА Петро Олійник здійснив подання в Кабмін та Секретаріат президента на звільнення 9 голів РДА. У пакеті четверо голів є обраними на посаду голови районної ради (голова Золочівської РДА Золотник Борис, голова Радехівської РДА Шпак Володимир, голова Сколівської РДА Романишин Микола, голова Сокальської РДА Солодяк Олег), троє подані у зв`язку із недоліками у роботі (голова Бродівської РДА Панькевич Олег, голова Самбірської РДА Паховчишин Василь, голова Яворівської РДА Новоженець Ростислав), які, відповідно до рішення колегії Львівської ОДА, призвели до суттєвого погіршення окремих соціально-економічних показників, двоє звільнено відповідно до поданої заяви (голова Мостиської РДА Давидяк Іван, голова Перемишлянської РДА Хміль Василь). Повідомляє Вголос з посиланням на Прес-Тайм.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *