ОСТАННІ НОВИНИ

Україна вийшла на довоєнні показники експорту, – Мінекономіки

Наталя Дуляба

|

У квітні Україна експортувала рекордний обсяг продукції, понад 13 млн тонн, і таким чином вийшла на довоєнні показники. Про це Львівському порталу повідомили у Міністерстві економіки.

Більше 13 млн тонн продукції, які Україна експортувала у квітні, у грошовому еквіваленті становлять 3,3 млрд доларів. Показник експорту врешті перевершив рівень лютого 2022 року.

«Заходи з відновлення та нарощування експорту, які вживає Уряд України спільно з нашими міжнародними партнерами, дають чудовий результат. За підсумками квітня маємо рекордний з часу широкомасштабного вторгнення Росії в Україну обсяг експорту – 13,1 млн тонн. Це на 1,3 млн тонн більше, ніж в березні. І більше, ніж Україна експортувала в лютому 2022 року», – розповіла міністерка економіки Юлія Свириденко.

За її словами, на ріст показників експорту вплинуло й відкриття альтернативного морського коридору влітку 2023 року, який дозволяє Україні вивозити за кордон зокрема, зерно та метал. Також перспективі реалізації експортного потенціалу України сприяє програма страхування суден UNITY, створена спільно з британським урядом та пулом страхових компаній.

Позитивно вплинуло на експорт розширення пропускної здатності «Ліній солідарності», передусім з Молдовою і Румунією, а також покращення умов транспортування вантажів залізницею до дунайських портів.

Юлія Свириденко підкреслила, що Україна продовжує працювати над нарощенням експорту, передовсім несировинного.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *