Львівські підприємства перевіряють

Марія СКИРА, "Новий погляд"

|

Непланову перевірку міських підприємств Львова протягом серпня здійснює міська комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Львівської міської ради спільно з представниками обласної міліції, МНС, санепідемстанції та пожежної служби.

Перевірити планують 10 міських об’єктів підвищеної небезпеки.

За словами заступника начальника управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення ЛМР Валерія Малова, якщо під час перевірки виявлять грубі порушення та недоліки у дотриманні правил зберігання та поводження із вибухово-небезпечними сильнодіючими отруйними речовинами, то таке підприємство оштрафують. У крайньому разі можуть призупинити його діяльність. „8 серпня ми вже перевірили ДП “Міжнародний аеропорт “Львів” – склади паливно-мастильних матеріалів – але грубих порушень там не виявили, – каже надзвичайник. – Тепер на черзі до перевірки комісії ВАТ “Львівський холодокомбінат”, нафтотермінал на вул. Зеленій, ЗАТ “Львівський жиркомбінат” склади паливно-мастильних матеріалів Львівської залізниці, ТзОВ “Галка Макс”, склади паливно-мастильних матеріалів ТзОВ “ТОТ”, склади паливно-мастильних матеріалів “Львівпетролю”, ВАТ “Львівський молококомбінат”, ТзОВ “М`ясо-беконну фабрику”.

Таку перевірку вирішили здійснити тому, що у місті почастішали випадки надзвичайних ситуацій. Зокрема, спонукала владу прискіпливіше перевірити небезпечні об’єкти нещодавня пожежа на ВАТ “Концерн Галнафтогаз”. Незважаючи на те, що такі перевірки здійснюють щорічно, “Галнафтогаз” торік подібна комісія чомусь не перевіряла.

Цікавим є той факт, що заступник начальника управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення ЛМР не зміг назвати жодного підприємства, яке у місті колись було оштрафоване чи закрите внаслідок такої перевірки.

Викликало здивування і те, що потужні підприємства комплексна комісія перевіряє всього-на-всього один день. Валерій Малов пояснив це тим, що всі служби постійно наглядають за об’єктами протягом року і зі станом безпечності на них вони ознайомлені.

З усього виглядає, що така перевірка є звичайною формальністю і здійснюють її лише для „галочки” чиновникам. Аварії на підприємствах трапляються незважаючи ні на комплексні перевірки, ні на постійні нагляди окремих служб. Можливо, справа лише у тому, що головне не кількість таких перевірок, а їх якість.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *