"Шашлик" зі 150 тонн м`яса

Володимир ТРИНКІН, “Україна і час”

|

На Жовківському заводі з переробки м`ясопродукції 18 травня знищували контрабандне м`ясо, сало та фарш, яке нелегальним шляхом транспортували в Україну. У вогонь загалом потрапило 150 тонн низькоякісного продукту.

Показове знищення м`яса організували правоохоронці, щоби розвіяти усілякі підозри щодо зберігання вилученого товару.

— Ми спеціально запросили представників мас-медіа, — сказав Михайло Цимбалюк, начальник ГУ МВСУ у Львівській області, — аби показати, що конфісковані недоброякісні продукти в жодному разі не потрапляють на прилавки магазинів та ринків. Усе вилучене м`ясо утилізують під нашим наглядом.

Михайло Цимбалюк повідомив, що лише цього року правоохоронці припинили діяльність 10 цехів, у яких підприємці працювали з контрабандною продукцією. Фахівці, які перевірили ці вироби, дійшли висновку: ковбаси та сосиски, виготовлені горе-бізнесменами, є непридатні для вживання й можуть завдати шкоди здоров`ю. Усі м`ясопродукти правоохоронці області вилучали невеликими партіями. Найбільшим виявився “улов” вагою 8 тонн. Решту товару перевозили легковим транспортом партіями по 300-400 кілограмів.

Незважаючи на те, що завдяки пильності міліціонерів значна кількість зіпсованого м`яса не потрапляє до споживачів, пан Цимбалюк зауважив, що цілком перекрити постачання контрабанди вони не мають змоги. За словами Михайла Цимбалюка, у цьому міліції повинні допомогти представники громадських організацій. “Ми робимо багато для того, щоб неякісний товар не потрапив на ринки, — сказав він. — Однак громадськості також необхідно контролювати заводи, де виготовляють м`ясопродукти”.

А тим часом

Неподалік села Острова, що у Сокальському районі, в автомобілі “Пежо-Боксер” державтоінспектори виявили три тонни сала без відповідних документів. У Жовківському районі працівники ДАІ зупинили водія, у машині якого було 300 кг м`яса без документів. Цікаво, що у тому ж Жовківському районі працівники Управління податкової міліції ДПА у Львівській області разом із співробітниками СБУ за день до показового нищення контрабанди на території одного із сільгосппідприємств виявили 52,1 тонни м`ясопродуктів іноземного походження без відповідних документів. На місці зберігання м`яса було також холодильне обладнання. За цим фактом порушено кримінальну справу за статтею 227 Кримінального кодексу — випуск або реалізація недоброякісної продукції.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *