Едуард Приступа ("НеДіля"): "Допінг - кохання і гроші"

Павло ПАЛАМАРЧУК, “Україна і час”

|

Зробивши собі ім`я під час роботи у гурті “Танок на майдані Конго”, Едуард Приступа вирішив зайнятися створенням власної музичної команди. Так на просторах нашого шоу-бізнесу з`явився гурт “НеДіля”.

Про те, чим сьогодні займається “Діля” (псевдонім Едуарда), чому він покинув хлопців з “Танка…” та про інші цікаві речі — в ексклюзивному інтерв`ю з музикантом.

— Чим нині живе Едуард Приступа? Які у нього творчі плани та амбіції?

— Нещодавно ми закінчили роботу над платівкою проекту “ТриЧі” — “Понеділок”. Записали її разом із Сашком Положинським (“Тартак”) та Орестом Крисою (“Татхагата”). Це спільний альбом із 13 треків. Тепер працюю над новою, уже третьою збіркою нашого гурту “НеДіля”. Який це буде альбом і коли він вийде, я розповім пізніше. Наразі просто не хочу розкривати усіх таємниць. Також у процесі формування лаунж-альбом. Та й взагалі, багато цікавих речей відбувається.

— Вас ще й тепер асоціюють із гуртом “Танок на майдані Конго”, хоч ви уже доволі давно маєте власну групу. Не образливо через це?

— Ні, не образливо. Я був і залишаюсь часткою “ТНМК”, попри те, що ми не працюємо разом.

— З чого зародився проект “НеДіля” і звідкіля така дивна назва?

— Це було моє бажання робити щось інше, не те, чим займається “Танок…”. А назву запропонувала Росава — просто додали до мого псевдоніму “Діля” префікс “Не”. Так і вийшло — “НеДіля”. Ще на старті мені дуже допомогли брати Решетьки, Кім і Тім. Ми, до речі, досі співпрацюємо, причому дуже плідно. Їх сміливо можна назвати засновниками гурту також.

— Чому у ваших піснях так багато лірики? Ви у житті лірична натура?

— Вам заважає багато лірики? Чи чому ви про це питаєте? Так, я романтична натура. Тим більше, що у сучасному світі так мало лірики і романтики!

— Чи доводилося вам коли-небудь виступати під “фанеру” і як загалом ставитесь до неї?

— Якщо це спеціалізована телезйомка і наші телеканали не мають ані можливості, ані бажання вовтузитись із живим звуком, тоді можемо. Це все одно сприймається як кліп. Що стосується інших виступів, то це завжди “наживо”! А взагалі, хотілося, щоб і на телебаченні ставились до цього серйозно. Ви ж розумієте, якщо всі співатимуть “наживо”, то більшу частину нашого шоу-бізу треба буде відправити на пенсію. Знали би ви, скільки людей у нас не вміють грати і співати! Але вони “звйозди”… Та це суто їхня справа, мене турбують мої справи.

— Якось довелось почути, що музика, яку сьогодні грає “Неділя”, вважають “дорослою”. А якої думки про це ви?

— Звичайно, вона “доросла”. Але і діти, і підлітки також можуть слухати цю музику. І слухають, і це добре!

— З ким ви би ще хотіли зробити спільні проекти? Можливо, з “ТНМК”?..

— Маємо тепер спільну пісню з гуртом “Тайний заговор” — “Dum.Spiro.Spero” (“Поки дихаю, надіюсь”), а далі побачимо.

— Для вас є табу?

— Так, я не знаю і не хочу знати, що таке кокаїн, героїн і так далі.

— Чи потрібний вам для творчості якийсь допінг?

— Так. І цей допінг називається кохання та гроші.

— Чим ви займаєтесь ввечері?

— Читаю, граю у футбол, спілкуюсь із друзями, ходжу у кіно тощо.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *