Баскетбол. Ліміт на легіонерів „Львівську політехніку” не обтяжить

|

Услід за футбольною першістю країни ліміт на легіонерів ввели й у найсильніших українських змаганнях із баскетболу. Окрім того, з нового сезону у суперлізі впровадили змагання дублерів. Такі зміни в регламент проведення чемпіонату України внесла Федерація баскетболу України.

Два вельми важливі рішення ухвалила в суботу Президія Федерації баскетболу України. По-перше, з нового сезону команди вітчизняної Суперліги матимуть можливість заявити лише сім легіонерів, серед яких тільки троє можуть бути неєвропейцями. До цього в Регламенті чемпіонату жодних обмежень на легіонерів не було, окрім кількості неєвропейських гравців – щонайбільше два. По-друге, з метою підвищення рівня майстерності молодих гравців цього року вирішили проводити першість України серед дублюючих складів. Слід додати, що реформи в українському баскетболі розпочалися після того, як президентом ФБУ став Олександр Волков.

Про те як ліміт на легіонерів може вплинути на українські баскетбольні змагання загалом, та на трансферну політику і результати БК „Львівська політехніка” зокрема, кореспондент „Ратуші” запитав у головного тренера львівського баскетбольного клубу Валентина Вороніна:

– Кількість легіонерів залежить від бюджету клубу. „Львівська політехніка» може собі дозволити мати у складі 4, максимум 5 легіонерів, отож, запровадження ліміту у 7 іноземців нас не зачепить. Я не проти такого рішення ФБУ, але воно на наш клуб суттєво не впливає, адже зараз у нашому складі є 4 представника інших країн і лише Хопкінс – неєвропеєць. Отож, я навіть за те, щоб згодом ліміт ставав жорсткішим – до 5 іноземних виконавців. Це потрібно для виховання нових кадрів і просування вперед України як баскетбольної держави. Адже зараз багато українських гравців, які виступають за різні збірні, хоч і грають у хороших командах, проте на другорядних ролях.

Щодо турніру дублерів, то нам доведеться переглянути бюджет клубу, бо будуть нові фінансова навантаження. Проте вважаю, це також позитивним моментом. Змагання других складів потрібні для того, аби зменшити вплив тих же легіонерів у нашому чемпіонаті. Впевнений, у турнірі дублерів точитимуть майстерність молоді гравці, які згодом гратимуть у основах своїх клубів, – зазначив Валентин Воронін.

Ярослав Біляч, „Ратуша”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *