Футбол. Фінал Кубка України судитиме львів’янин Шандор

|

Суддівська бригада зі Львова у складі рефері Андрія Шандора, а також асистентів – Андрія та Едуарда Валенків – проводитиме фінальний поєдинок розіграшу Кубку України-2006/07. Матч розпочнеться о 19.00 у неділю, 27 травня, на полі київського НСК «Олімпійський», повідомляє прес-служба Федерації футболу України

Попередні два фінали обслуговували іноземні арбітри – у 2005 році зустріч «Динамо» й «Шахтаря» судив норвежець Хауге, а торік двобій тих же динамівців і запорізького «Металурга» проходив під наглядом португальця Батішти. Закордонний служитель Феміди міг би працювати й на нинішньому вирішальному поєдинку за почесний трофей.

«Донеччани звернулися до нас із відповідним проханням, а динамівці не заперечували проти призначення іноземця з еліт-групи УЄФА, – каже голова Комітету арбітрів Федерації футболу України Віктор Дердо. – Ми одразу ж розіслали листи до національних асоціацій країн, де є такі рефері. Зокрема, до Англії, Німеччини, Італії, Нідерландів, Данії, Бельгії. Бельгійці взагалі не відповіли, решта топ-рефері виявилися задіяними у поєдинках своїх внутрішніх турнірів або ж у заходах місцевих суддівських комітетів. Італійці запропонували рефері з другої групи УЄФА, однак це не відповідало запитові наших клубів».

«Відтак, враховуючи брак часу, що залишився до фіналу, нам треба було приймати рішення, – продовжує голова Комітету арбітрів ФФУ. – Обирали з наших провідних арбітрів, які мають статус ФІФА. Усім вимогам відповідали двоє – одесит Віталій Годулян і львів’янин Андрій Шандор. Оскільки перший провів поєдинок між «Динамо» і «Шахтарем» в рамках чемпіонату України, кубковий фінал довірений Шандору. Йому допомагатимуть брати Андрій та Едуард Валенки, четвертий арбітр – Юрій Мосейчук із Чернівців. Делегатом ФФУ призначено Костянтина Вихрова, інспектором – івано-франківця Мирослава Ступара».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *