Спідвей. Двоє українців вийшли до півфіналу чемпіонату Європи

|

Справжній ажіотаж викликав, і понад вісім тисяч глядачів зібрав, львівський кваліфікаційний раунд чемпіонату Європи, який проходив цієї неділі, 20 травня, на стадіоні СКА. Львівська погода, яка ледь не щороку випробовувала на міцність здоров’я гонщиків і на стійкість терпіння публіки цього разу поводилася чудово. Окремо слід подякувати й учасникам змагань, які ні на секунду не дозволяли вболівальникам розслабитися, тримаючи інтригу до останнього заїзду. Відвертих аутсайдерів взагалі не було. Практично весь час на львівському треку точилася рівна боротьба, повідомляє прес-служба спортивного клубу „СКА-СПІДВЕЙ”

Краще за інших перегони вдалися молодому поляку Збігнєву Сухецькому. Він впевнено виграв усі свої пять заїздів і набрав максимальну кількість очок – п`ятнадцять!

Другим став росіянин Ренат Гафуров, який втратив очко лише в безпосередньому протистоянні на треку із майбутнім переможцем Сухецьким. Третє місце, записавши до свого активу щасливе число пунктів тринадцять, посів поляк Себастьян Уламек, який підкорив публіку своєю незвичною манерою стартувати і ювелірною технікою проходження віражів. Уламек всього на два пункти випередив ще одного росіянина Сергія Даркіна, який приїхав на турнір замість травмованого співвітчизника Семена Власова. Долю перегонів фактично вирішив шостий заїзд, в якому і зустрілися головні герої чемпіонату. Сухецький виграв старт і спокійно приїхав першим на фініш. Гафуров же на одному з віражів майстерно обійшов Уламека. Даркін, їдучи четвертим, просто зійшов і припинив боротьбу.

Кваліфікувалися до наступної стадії і двоє українських гонщків. Ніхто не чекав дива від юного рівнянина Ярослава Полюховича. А він в додатковому заїзді за останню десяту путівку до півфіналу випередив віце-чемпіона світу серед юніорів-2005 Томаша Суханека (Чехія). Головним чином сподівання покладалися на молодого, але вже досвідченого майстра Андрія Карпова. Найкращий з-поміж українців показав в підсумку лише шостий результат. Виною тому стало неприємно падіння на екваторі перегонів, яке взагалі ледь не перекреслило турнір для представника Червонограду.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *