Футбол. З місцевих бюджетів на Євро-2012 планують витратити 0,2 млрд гривень, з державного – 1,22 млрд

|

Верховна Рада ухвалила Закон «Про організацію та проведення фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу в Україні». За це рішення проголосували 256 із 260 народних депутатів, зареєстрованих у сесійній залі, повідомляє сайт федерації футболу України.


Зокрема у законі йдеться про:



1. Спрощення візового режиму.


Парламентарії встановили спрощений порядок регулювання візового режиму, дозволів на працевлаштування, порядку проходження через митний кордон України, обороту іноземної валюти і чеків в іноземній валюті, обміну іноземної валюти в період проведення чемпіонату, а також установлення низки податкових пільг.

2. Ліміт на ввізне мито.


Також Верховна Рада звільнила від обкладання ввізним митом товарів (послуг) для будівництва й оснащення спортивних споруджень, що їх не виробляють (надають) в Україні або виробляють, але вони не відповідають технічним характеристикам світового рівня і вимогам міжнародних спортивних організацій. Перелік таких товарів (послуг) і порядок контролю за їхнім використанням (наданням) затверджує Кабмін.

3. 30 тисяч доларів.


Відповідно до прийнятого документа, іноземці, що в’їжджають до України в період проведення фінального турніру Євро-2012, мають право на ввезення до нашої країни наявної іноземної валюти і дорожніх чеків на загальну суму, що не перевищує 30 тис. доларів. Міністерство юстиції, яке розробило законопроект, зазначає, що його прийняття необхідно для одержання Україною права проведення континентальної першості.

4. 400 тисяч туристів.


За даними Мін’юсту, у 2007-2012 роках на підготовку і проведення фінальної частини турніру в Україні буде потрібно 1,42 млрд гривень, зокрема з державного бюджету – 1,22 млрд, з місцевих бюджетів – 0,2 млрд. Крім того, очікують, що витрати з позабюджетних джерел становитимуть 20 млрд гривень. Прогнозують приїзд до України 400 тисяч іноземних туристів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *