Гандбол. У 2012 році Львів, можливо, прийматиме ще й матчі чемпіонату Європи з гандболу

|

Україна подала заявку на проведення жіночого гандбольного чемпіонату Європи 2012 року. У п`ятницю Європейська гандбольна федерація оголосила, що на Євро-2012 серед жіночих збірних претендують чотири країни: Україна, Німеччина, Голландія і Сербія, повідомляє сайт www.sports.com.ua.

«Ми дійсно подавали заявку в ЄГФ і оголосили про своє бажання приймати в 2012 році чемпіонат Європи. Зараз на нас чекає величезна робота з документами. Передбачено низку вимог, і ми будемо працювати над нашою заявкою. Хочу сказати, що є ймовірність проведення чемпіонату разом із Польщею. Тоді буде по 2 міста від кожної країни. Але, якщо ми будемо боротися за чемпіонат Європи самі, то ігри будуть проходити в чотирьох містах України. Де саме? Стане ясно вже в процесі підготовки», – сказав у коментарі сайтугенеральний секретар ФГУ Віктор Коноплястий.

Серед ймовірних міст, де проходитимуть поєдинки гандбольного Євро, можна вказати й Львів. Звісно, наразі арени, що би змогла гідно прийняти матчі чемпіонату, у місті Лева немає. Однак для спорткомплексу, який СК «Галичанка» планує вже незабаром спорудити на Сихові, змагання такого рангу не стали б проблемою. Адже, за задумом керівників проекту, львівський спорткомплекс повинен стати найкращим у нашій державі.

До 1 жовтня 2007 року кожний із чотирьох кандидатів на проведення Євро-2012 повинний представити ЄГФ свою детальну презентацію і програму проведення чемпіонату Європи. Після цього спеціальна комісія відвідає кожну з країн з експертним візитом. Господарів чоловічого і жіночого чемпіонатів Європи 2012 року буде названо на Конгресі ЄГФ у вересні 2008 року.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *