Проспорт. У Львові спорудять спорткомплекс «Галичанка»

|

Спорткомплекс стане соціальним проектом фінансово-промислового холдингу «Росан». Президент холдингу, почесний президент СК «Галичанка» Ростислав Кісіль розповів, що у споруді працюватиме два майданчики, загальною пропускною здатністю 3 тисячі осіб (для спортивних змагань) та 5 тисяч осіб (для концертно-видовищних заходів). Окрім того, у спорткомплексі буде фітнес-зал, зона СПА та кафетерій, а поруч із ним – готель і будинок для спортсменів. Палац спорту буде сучасним і багатофункціональним за своїм призначенням, який нагадуватиме спортивне містечко. Подібного проекту в Україні ще немає, і коштуватиме він 20 мільйонів доларів. У «Галичанці» зможуть проводити змагання з гандболу, футзалу, баскетболу, боксу, художньої гімнастики, великого тенісу. Ідея створення спорткомплексу виникла через проблеми з місцем проведення змагань у команд ігрових видів спорту у Львові.

«Термін окупності проекту – 25 років. Отож, це соціальний проект, не комерційний. З 20 мільйонів, потрібних на реалізацію проекту, 25 відсотків внесе холдинг «Росан», решта – інвестиційній фонди і кредити», – сказав пан Кісіль. За його словами, холдинг «Росан» відкритий до співпраці з іншими спортивними клубами Львова ігрових видів спорту для спільної реалізації проекту. Але наразі ніхто з представників інших команд не зголосився. Можливо, тому, що це не комерційний проект і він абсолютно невигідний.

За словами головного архітектора об`єднання «Арніка» Володимира Следзя, спортспоруду побудують на Сихові, неподалік церкви Різдва Пресвятої Богородиці. До кінця березня з чільниками Львівської міської ради повинні з`ясувати всі деталі щодо земельної ділянки для спорткомплексу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *