Футбол. «Карпати» продовжують підготовку до сезону

|

Футболісти львівських «Карпат» уже прилетіли до Туреччини. Там теж немає снігу, зате значно тепліше, ніж в Україні. Повідомляє Інформаційний центр ФК «Карпати». Для команди організовано чотири спаринги з сильними клубами. Враховуючи побажання головного тренера „Карпат” Олександра Іщенка, керівництво клубу домовилося про товариські матчі проти російської команди „Крилья Совєтов”, тбіліського „Динамо”, краківської „Вісли” та сплітського „Хайдука”.

Для цих поєдинків Олександр Іщенко матиме в розпорядженні 32 гравців. Серед них є й такі, що не зіграли за „Карпати” жодного матчу. Йдеться про талановиту молодь – на збір до Туреччини поїхало відразу восьмеро юних футболістів.

До Туреччини вирушили 32 футболісти:

Воротарі: Андрій Тлумак, Юрій Мартищук, Мацей Налєпа та Андрій Новак.

Захисники: Володимир Федорів, Микола Іщенко, Андрій Распопов, Сергій Пшеничних, Микола Лапко, Андрій Процик, Тарас Петрівський, Олег Тимчишин, Андрій Сагайдак, Ігор Ільків, а також двоє білорусів – Дмитро Ровнейко та Кіріл Павлючек.

Півзахисники: Самсон Ґодвін, Євген Шмаков, Аляксєй Сучков, Ігор Худоб’як, Василь Кобін, Олег Женюх, Андрій Ткачук, Володимир Бобилєв, Олег Голодюк, Ярослав Мартинюк, а також румунський плеймекер, потенційний новачок Георгій Петкуц.

Нападники: Роша Батіста, Максим Фещук, Руслан Платон, а також вихованець СДЮШОР „Карпати” Андрій Левчук та серб Мірослав Рікановіч.

Сербський нападник Мірослав Рікановіч грав у 4-х командах. Першою був дубль сербської „Младості”, а за кілька років гравець вже виступав у першій команді. Згодом він перейшов до клубу першої ліги „ЧСК”, а після нього до „Єдінства” – другої команди балканського гранда „Црвени Звєзди”. За „Єдінство” Рікановіч виступав до останнього часу і в першому колі забив 7 голів. Також він провів кілька місяців у литовській команді „Ветра”, де грав у нападі разом з українським легіонером і найкращим бомбардиром команди Сергієм Кузнєцовим. Проте, як розповів Рікановіч Інформаційному центру ФК “Карпати”, він змушений був піти з команди, бо її залишив генеральний директор. Мірослав Рікановіч провів кілька матчів за юнацькі збірні Сербії.

Плеймейкер з Румунії Георге Петкуц – вихованець клубу „UTA” з міста Арад. У дитячо-юнацьких командах цього клубу румун провів 7 років після чого підписав контракт з ФК „Байа Маре” (друга ліга чемпіонату Румунії – аналог нашої першої). Продовжив свою кар’єру талановитий півзахисник у клубі цього ж міста – „Олімпія Сату Маре”. Після того, як ця команда понизилася у класі, Петкуц одягнув футболку ще одного місцевого клубу – „Сомешул Сату Маре”. Наступною його командою став бельгійський „Жіль”. У 2005 році Георге познайомився з Україною, перебуваючи на оглядинах в „Закарпатті”. Однак футболку ужгородського клубу він тоді так і не одягнув. Петкуц виступав у збірній Румунії (U-19).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *