Футбол. Нефутбольний мер

|

Уже практично тиждень під стінами Львівської міськради перехожі можуть спостерігати страйкарів і „зелено-біле” наметове містечко. Організатор – Громадська організація „Карпати” – свою акцію називає революцією і звинувачує на власних плакатах міського голову Андрія Садового в тому, що він „виганяє футбольний клуб „Карпати” з рідного міста”. Чим не догодив мер уболівальникам, розповів один із організаторів акції протесту Ростислав Гетьман:

– Спочатку Львівська міська рада хотіла за оренду стадіону „Україна”, де проводить домашні матчі ФК „Карпати”, близько 2 млн грн на рік. Така сума є захмарною – найбільше в Україні сплачує команда „Металург” (Запоріжжя) – 300 тис. На виконкомі ухвалили рішення про те, щоб клопотати перед ЛМР, аби вона надала пільги „Карпатам” шляхом встановлення орендної плати в розмірі 1 грн. Термін оренди – теж 1 рік. Натомість ФК „Карпати” повинен переобладнати стадіон за власний кошт. На це потрібно використати понад 2 млн. Та ми розуміємо, що укладати договір на рік не можна. Де гарантії, що така ситуація після закінчення договору не повториться. Отож, ми вимагаємо, щоб міська рада надала „Карпатам” довгострокову оренду стадіону на 49 років. Також ми вимагаємо, щоб в оренду віддали повністю майновий комплекс „України” і прилеглі території разом із футбольними полями, які, за нашою інформацією, чиновники вже встигли продати під забудову котеджів.

– При чому ж тут Андрій Садовий?

– Андрій Іванович є головою міста і ЛМР, висуває такі ж неприйнятні позиції, які прийняли на виконкомі. Коментарі, які Андрій Іванович дає щодо цього питання, є абсурдними, і складається враження, що він – некомпетентна людина в питаннях футболу взагалі. У „Карпат” постійні проблеми з керівництвом міста. Пікети вже були шість місяців тому. Андрію Садовому підзвітна організація ЛКП „Спортресурс”, що не пустила команду „Арсенал” на тренування, і „Карпати” оштрафувала ПФЛ. Міські чиновники не можуть порозумітися між собою, і це тільки доводить їх некомпетентність у цих питаннях.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *