Футбол. Адріан Пуканич: „Карпати” перемогли заслужено”

|

У неділю львівські „Карпати” у рамках 6-го туру чемпіонату України у вищій лізі зіпсували святкування Дня міста у Маріуполі, а також здобули перші три очки на виїзді у цьому сезоні. Підлеглі Олександра Іщенка у гостях здолали „Іллічівець” із рахунком 2:1. Як і у попередньому гостьовому матчі, „Карпати” забили швидкий гол. Нарешті форварди львів’ян почали „відробляти свій хліб”. На 12-й хвилині бразилець Батіста з 13 метрів невідпорним ударом у „дев`ятку” відкрив рахунок у зустрічі, провівши таким чином перший м’яч нападників „Карпат” у чемпіонаті. У першому періоді гри львів’яни добротно грали у захисті і небезпечно контратакували. Саме після однієї з таких атак Батіста оформив „дубль” – Кобін подав з кутового, а нападник вдало підставив голову. Єдине, на що спромоглися господарі поля – … автогол Євгена Шмакова, який на 73-й хвилині гри класним ударом „розмочив” Тлумака.

Одним із тих, хто намагався переломити переможний для „Карпат” перебіг зустрічі, був плеймейкер маріупольського „Іллічівця” Адріан Пуканич. Віце-чемпіон Європи вирізнявся активністю впродовж першого тайму, проте не продемонстрував своєї найкращої гри, і його на 61-й хвилині замінив Бабич. Кореспондент „Ратуші” дізнався про враження від матчу з „Карпатами” Адріана Пуканича:

Результат зустрічі „Іллічівця” з „Карпатами” вважаєте закономірним?

– Так, результат поєдинку з львів’янами закономірний. Це засвідчує й зміст гри. Загалом можу сказати, що підопічні Олександра Іщенка заслуговували на перемогу над моєю командою.

– Завдяки чому „Карпати” здобули у Маріуполі три очки?

– Гості добротно діяли в обороні. Вони використали свої шанси біля наших воріт. Реалізувавши два перші гольові моменти в першому таймі, львів’яни практично зробили гру. Далі їм було значно легше грати, зокрема, психологічно.

– Можливо, маріупольці недооцінили суперників?

– Ні, недооцінки суперника не було. Ми серйозно готувалися до матчу, дивилися поєдинки львів’ян, вивчали їх гру. Ми знали, що команда досить сильна.

– Як оцінюєте свою гру у цьому матчі?

– Я зіграв не так, як би хотілося мені й нашим тренерам.

– Що сказав футболістам після гри у роздягальні головний тренер „Іллічівця” Іван Балан?

– Нічого особливого. Зайшов у роздягальню, побачив засмучені обличчя гравців… Що вже говорити після матчу? Робитимемо детальний аналіз гри, тоді й розберемося.

– „Іллічівець” вийшов на матч із одним номінальним нападником…

– Таку тактику команда сповідує вже впродовж кількох сезонів. Така стратегія тренера, а, можливо, клубу загалом.

– Хто з футболістів у складі „Карпат” справив на вас найкраще враження?

– Мені сподобалося, як грали Ігор Худоб’як, Василь Кобін, Лакі Ідахор, Батіста й Іщенко.

– „Динамо” у середу стартує у цьогорічному розіграші Ліги чемпіонів. Далі кияни гратимуть у чемпіонаті саме з „Іллічівцем”. Гра з румунським „Стяуа” може вплинути на результат двобою вашої команди з „динамівцями”?

– Усе залежатиме від того, як „Динамо” зіграє у Лізі. Якщо підопічні Анатолія Дем’яненка впевнено переможуть, то у матчі з нами можуть розслабитися, якщо ж здобудуть негативний результат – навпаки. Та як би там не було, грати з „Динамо”, тим паче, на виїзді, завжди дуже важко. Всі добре знають, на що здатен цей колектив.

Тренери киян у матчі з „Іллічівцем” можуть дати перепочити своїм провідним гравцям, проте, повірте мені, не має значення те, хто вийде у складі. Однаково буде дуже важко.

– Які загалом завдання ставлять перед „Іллічівцем” у чемпіонаті керівники команди?

– Конкретної мети немає. Завдання ж – набирати максимум очок у кожному матчі і демонструвати хороший футбол. А після першого кола, якщо буде шанс і очки, змагатимемося за щось конкретне.

Загалом такого, як кожного сезону, немає: кубок УЄФА, ви повинні… Це добре у психологічному плані. На гравців не тисне тягар відповідальності, тож вони грають більш розкуто.

Ярослав Біляч

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *