Футбол. Міськвиконком ухвалив рішення надати стадіон "Україна" в оренду ФК "Карпати"… на таких умовах, щоб клуб від неї відмовився

|

Сьогодні, 8 вересня, члени виконавчого комітету Львівської міської ради прийняли рішення “Про надання в оренду будівель, споруд майнового комплексу стадіону “Україна” (вул. Липова Алея, 5). Термін оренди розрахований на 364 дні. Орендодавцем стадіону виступає управління комунального майна ЛМР, будівлі і споруди, які будуть передаватися в оренду футбольному клубу, залишаються на балансі ЛКП “Спорт-ресурс”.

Як повідомляє Західна інформаційна корпорація, із ухваленням цього документа міська влада зволікала протягом кількох місяців. Проект рішення був предметом розгляду на кількох засіданнях виконкому та існував у трьох варіантах. Більше того, і на сьогоднішньому виконкомі двічі повертатися до розгляду цього питання. Начальник управління комунального майна Микола Винничук, директор ЛКП “Спорт-ресурс” Остап Блищак та начальник юридичного управління Гелена Пайонкевич під час засідання виконкому окремо збиралися на нараду, щоб узгодити текст рішення. До голосування дійшло лише наприкінці засідання виконкому, після розгляду усіх питань порядку денного.

М.Винничук прояснив: “Основна проблема в тому, що ми чітко не усвідомлюємо, що саме ми будемо передавати ФК “Карпати”. Є одне бачення у футбольного клубу, інше в комунального підприємства та в управління комунального майна. Але це питання буде врегульовано договором оренди, який буде укладено між орендодавцем та орендарем”, – зазначив М.Винничук.

За його словами, ФК “Карпати” передають: споруду і чашу стадіону, газон чаші стадіону та освітлювальні мережі, приміщення магазину, вбиральні, дві коментаторські трибуни, службовий корпус головної трибуни, каси, табло, трансформаторну станцію, сауну, склад, гаражі, навіс, гараж-майстерню. “Щодо п’яти додаткових полів, то наразі планується їх надавати в оренду ЛКП “Спорт-ресурс” за одну гривню – як комунальному підприємству. Будемо бачити, які висуватимуться умови. Наразі залишаємо ці поля для дитячих юнацьких шкіл. У проекті договору не буде згадуватися про ці поля. А далі – будемо перетягувати канат”, – додав М.Винничук.

Вартість оренди для ФК “Карпати” наразі не встановлена. Орендна ставка буде відома після того, як буде зроблено експертну оцінку споруд, котрі передаватимуться в оренду.

М.Винничук запевнив, що договір оренди буде підготований через десять днів.

Начальник юридичного управління Г.Пайонкевич припускає, що угоду буде укладено максимум за один місяць, незважаючи на те, що начальнику управління комунального майна надано термін для укладення угоди три місяці. Перед підписанням договір оренди має бути представлений на затвердження виконавчого комітету.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *