Стрільба з лука. У міськраді відбулися врочистості присвячені ювілею Міжнародної федерації

|

У приміщені Львівської міської ради відбулися урочисті заходи, присвячені 75-річчю від часу проведення у Львові першого Чемпіонату світу зі стрільби з лука та утворення Міжнародної федерації (ФІТА). Адже саме у цій будівлі 1931 року відбувся перший установчий конгрес, метою якого було створення ФІТА. На святкування ювілею спеціально прибув почесний президент ФІТА Франческо Росконі.

За словами Франческо Росконі, цю почесну дату ФІТА відзначила відкриттям нового офісу у Лозанні. Туди на врочистості запросили найпочесніших членів цієї організації і найуспішніших спортсменів зі стрільби з лука сучасності.

На урочистостях міський голова Львова Андрій Садовий відзначив успішних спортсменів та тренерів цього виду спорту.

Спеціально до ювілею у Львові було видано книжку „Пропам’ятна книга I Чемпіонату світу зі стрільби з лука та утворення ФІТА у місті Львові”, автором якої є Олесь Нога. Ця книга віддзеркалює події у світі стрільби з лука протягом великого періоду. У виданні описано історію розвитку лучництва на території України у давні часи, лучна справа від Київської Русі до утворення перших спорттовариств 1910 року, проведення першого конгресу і власне процес створення ФІТА.

Як розповів голова обласного управління спорту Юрій Майборода, основною подією до святкування 75-річчя є проведення 43-х міжнародних змагань „Золота осінь”, які розпочалися 4-го вересня. На турнір прибули близько 300 учасників з 8 країн світу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *