Лозинський став на стежку Буняка

|

Куйбіді та Садовому, Писарчуку та Гудимі має бути страшно. Не кажучи вже про Миколу Порайка чи Світлану Кусьпись. На посаду міського голови Львова вирішив балотуватися колишній заступник Любомира Буняка із земельних питань Василь Лозинський.

Він уже здав необхідні документи в Міську територіальну виборчу комісію й отримав підписні листи. Тепер колишньому заступникові пана Буняка потрібно зібрати підписи 300 його прихильників. Після перевірки їх у ТВК він офіційно стане кандидатом на посаду мера Львова. Про це в коментарі “Газеті” розповів сам Василь Лозинський.

Причиною, яка спонукала екс-заступника міського голови балотуватися в мери, стали справи, які він у складі колишньої команди не встиг завершити. “Я балотуюся не через почуття помсти. Хочу продовжити ті всі добрі справи, які ми розпочали. Боляче дивитися на те, що зараз робиться в місті. А ми багато добрих справ робили. Мене не було з вересня, а містом уже не пройти – не проїхати”, – сказав Василь Лозинський. На його думку, ситуація в господарці є жахливою, тому, щоб “не допустити у Львові Алчевська”, колишній заступник Л. Буняка боротиметься за мерське крісло.

Наразі Василь Лозинський балотуватиметься самовисуванцем, хоча в коментарі “Газеті” не відкинув, що якась політична сила підтримає його кандидатуру. “Нині мені важко щось сказати із цього приводу, головне для мене – підтримка міської громади”, – зазначив він і додав, що є “певна група людей”, які його підтримують. Назвати когось із цих городян відмовився, лише зауважив, що незабаром збере прес-конференцію і розповість про все львів’янам.

Щодо програми новоспеченого претендента на крісло міського голови, то він виокремив дві основні проблеми, які має намір вирішити. Перша – якість медичного обслуговування, друга – працевлаштування. “Пропрацювавши в міській раді стільки часу, можу назвати ще багато проблем, які потребують вирішення”, – запевнив він.

Колишній шеф Василя Лозинського хоч і не знав про наміри свого екс-підлеглого балотуватися в мери, вважає його “єдиною серйозною кандидатурою”. “Це порядна людина, знає свою справу, знає місто. Ця людина іде в міську раду працювати, а не з іншими цілями, як решта. Тобто якщо він йде, то йде працювати”, – сказав пан Буняк у коментарі “Газеті”.

Що ж до висунення власної кандидатури, то колишній мер наразі думає.

“Я ще не вирішив. Подивлюся, яка ситуація, хто йде. Нехай вони трошки почубляться між собою. Там же дивацтва зараз багато, такі речі діються. Подумаю, подивлюся, посміюся, а тоді скажу, чи йтиму на мера”, – розповів Любомир Буняк.

Тим часом Територіальна виборча комісія видала підписні листи ще чотирьом самовисуванцям, прізвища яких навряд чи скажуть щось львів’янам. Це: Віра Тузяк, Євген Устинович, Остап Одушкін. Єдиний, про кого громада можливо щось знає, – журналіст Влад Якушев.

Роман Рак, “Львівська газета”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *