ОСТАННІ НОВИНИ

Під час окупації в Ізюмі росіяни закатували цивільного через українську позицію

Наталія Жолинська

|

Правоохоронці ідентифікували трьох російських окупантів, які закатували до смерті мирного мешканця під час захоплення населеного пункту Ізюм на Харківщині. Їм оголосили підозру. Про це повідомили у пресслужбі Харківської обласної прокуратури.

За даними слідства, під час окупації Ізюма фігуранти знущались над цивільним населенням. Зокрема, у травні 2022 року вони затримали 57-річного чоловіка за проукраїнську позицію. Окупанти приїхали на двох автомобілях до його помешкання. Потім вони силою затягнули чоловіка до авто, звʼязавши руки та вдягнувши мішок на голову, і відвезли до катівні. 

Там окупанти били затриманого, катували, намагаючись отримати інформацію про відомі йому місця дислокації ЗСУ та техніки. Так, від нанесених ударів чоловік помер. Місцеві мешканці поховали його під номером 311 на місці масового захоронення в Ізюмі. 

Правоохоронці заочно повідомили про підозру військовослужбовцю 27 окремої мотострілкової бригади та двом бойовикам «ЛНР» у порушенні законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством та вчиненого за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 438 КК України). 

Вирішується питання щодо оголошення підозрюваних у розшук.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.  

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *