ОСТАННІ НОВИНИ

У Дрогобичі відкрили реабілітаційний центр для постраждалих від війни

Наталя Дуляба

|

У Дрогобичі запрацював центр реабілітації для військових та цивільних, які постраждали внаслідок повномасштабної війни. Тут безкоштовно надають широкий спектр медичних послуг. Про це повідомив голова Львівської ОВА Максим Козицький.

Новостворений реабілітаційний центр є підрозділом Львівської обласної психіатричної лікарні. Втім тут надаватимуть не лише психологічну й психіатричну допомогу. Пацієнти можуть пройти фізичну, мовленнєву та ерготерапію, а також соціальну адаптацію.

Стаціонар одночасно може прийняти до 30 людей. Натомість амбулаторно приймають всіх, хто потребує допомоги, але потрібно мати скерування від лікаря.

Зазначимо, що всі послуги з реабілітації у цьому відділенні для пацієнтів є безкоштовні, оскільки їх повністю покриває Нацслужба здоров’я в межах Програми медичних гарантій.

Як додають у пресслужбі Львівської облради, реабілітаційний центр у Дрогобичі називається SICH. Загалом тут доступні такі послуги для військових та цивільних:

  • фізична терапія, спрямована на відновлення функціональних можливостей тіла після поранень та надмірних фізичних навантажень;
  • психологічна допомога, яка включає психоедукацію та психотерапевтичні втручання для покращення сну, менеджмент симптомів тривожності, екологічного повернення у цивільне життя;
  • ерготерапія – навчання втрачених навичок самостійного функціонування в побуті;
  • терапія мови й мовлення, спрямована на покращення усіх аспектів комунікації;
  • соціальна робота.

Для створення цього відділення залучили 10,5 млн грн, з яких більше 2 млн грн – це кошти обласного бюджету. Решту додали НСЗУ, спецфонд обласної психіатричної лікарні, держбюджет та благодійники.

Під час ремонту у будівлі облаштували спеціальний ліфт для зручного пересування маломобільних людей.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: ЛОР, ЛОВА

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *