ОСТАННІ НОВИНИ

США погодили надання Україні 20 млрд доларів у межах кредиту G7

Олег Дерев'янко

|

Сполучені Штати ухвалили рішення надати 20 мільярдів доларів у межах рішення «Великої сімки» про 50 мільярдів доларів кредиту. Про це повідомив президент Володимир Зеленський.

«Америка ухвалила рішення надати 20 мільярдів доларів. Це кошти, які забезпечені замороженими російськими активами. Частина рішення G7 про 50 мільярдів доларів для України – для нашого захисту, для нашої стійкості. Це те, що справді підтримає нас. І важливо реалізувати це вже цього року», – сказав глава держави.

Премʼєр-міністр Денис Шмигаль заявив, що кошти від західних партнерів у межах цієї ініціативи скерують на найважливіші фінансові потреби України у 2025 році.

«Завдяки цій допомозі наші союзники створюють міцний фундамент для економічної та фінансової стійкості України», – додав він.

Нагадаємо, що нещодавно Європейський парламент підтримав надання Україні кредиту на 2025 рік на 35 мільярдів євро із прибутків від заморожених активів рф.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: ОП

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *