ОСТАННІ НОВИНИ

Два кияни наводили «Шахеди» на локації ЗСУ та енергооб’єктів на півночі України

Наталія Жолинська

|

Правоохоронці затримали двох агентів, мешканців Києва, які діяли у Чернігівській та Київській областях. Зокрема, коригувальники наводили «Шахеди» на радіолокаційні станції ЗСУ та лінії електропередач. Про це повідомили у пресслужбі СБУ.

За наявними даними, завдання рф виконували двоє мешканців Києва віком 17 та 21 рік, яких дистанційно завербував співробітник російського гру. Щоб отримати координати для запуску дронів-камікадзе, зокрема типу «Шахед», російські агенти об’їжджали територію обох регіонів на своєму авто. 

Під час вилазок вони намагалися виявити бойові позиції радіолокаційних станцій ЗСУ, які обороняють повітряний простір столичного регіону та Чернігівщини. 

Також фігуранти фіксували наслідки дронових атак агресора на енергетичні об’єкти на півночі України. Для цього вони знімали об’єкти інфраструктури за допомогою камер мобільних телефонів з додатковим живленням, які ховали у замаскованих коробах поблизу опорних ліній електропередач. 

Правоохоронці викрили російських агентів, задокументували їхні злочини і затримали за адресами проживання. Під час обшуків у них вилучили мобільні телефони із доказами комунікації з російським гру. 

Відтак, агентам повідомили про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). 

Крім того, 21-річному фігуранту додатково обвинувачують за ч. 1 ст. 304 Кримінального кодексу України (втягнення неповнолітніх у протиправну діяльність). 

Обом киянам загрожує довічне ув’язнення з конфіскацією майна.  

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *