ОСТАННІ НОВИНИ

В Україні ліквідували наркокартель, який діяв у 20 регіонах

Маркіян Рой

|

Правоохоронці провели понад 230 обшуків у 20 регіонах України, під час яких виявили і ліквідували 19 нарколабораторій. Про це повідомив міністр внутрішніх справ Ігор Клименко.

За його словами, «поліція ліквідувала наркокартель, учасники якого виготовляли та продавали через канали в месенджері психотропи».

Правоохоронці провели понад 230 обшуків у 20 регіонах країни. Затримали понад 60 осіб і ліквідували 19 нарколабораторій, у яких щомісяця виробляли майже тонну амфетаміну та Альфа-PVP. Дохід зловмисників сягав більш як 350 млн гривень на місяць.

«Такою має бути боротьба з незаконним обігом наркотиків: системною та першочергово націленою на тих, хто забезпечує пропозицію», – наголосив Клименко.

За даними Офісу Генпрокурора, сумарний дохід від їхньої діяльності становив понад 4 млрд гривень на рік. Наразі 67 людей разом з організаторами затримали та помістили до СІЗО.

За даними слідства, наркосиндикат налагодив контрабандний канал постачання прекурсорів з Польщі на спеціально облаштовані склади. Там їх фасували та постачали п’ятьом наркокартелям, які виготовляли Альфа-PVP та амфетамін в Київській, Одеській, Миколаївській, Кіровоградській, Житомирській, Дніпропетровській та Черкаській областях.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: Ігор Клименко, Офіс Генпрокурора

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *