ОСТАННІ НОВИНИ

Львівські лікарі покращують навички 3-річного хлопчика із розладом м’язової сили

Наталія Жолинська

|

У Львові команда фахівців лікарні «Охматдит» успішно проводить курси реабілітації для 3-річного хлопчика, у якого виявили розлад м’язової сили в обох нижніх кінцівках. Дитина вже почала повзати та стояти. Про це повідомили у медзакладі.

Марко народився передчасно на 27 тижні вагітності із вагою всього 900 грам. Коли хлопчику був рік, то лікарі виявили у нього нижній спастичний парапарез та ниркову недостатність. Батьки Марка із Черкаської області. Коли вони дізнались про діагноз, то почали шукали фахівців у різних куточках України. За словами мами хлопчика Ірини, курси реабілітації вони проходили багато де, в тому числі і у столиці, однак у Львові Марко почав стояти та повзати, як це потрібно.

«Під час курсів реабілітації у хлопчика покращало поступове повзання, він вже стоїть. Ми підібрали йому вертикалізатор, ходунці, ортопедичні устілки. Ми працювали активно над стоянням, ходьбою, зменшували спастику шляхом розтягування. Також окремо працював психолог», розповіла фізичний терапевт Адріяна Гавронська. 

В подальшому для хлопчика будуть повторно проводити такі курси реабілітації задля покращення рухових навичок.

Довідка.

Нижній парапарез клінічний синдром, який проявляється розладами м’язової сили в обох нижніх кінцівках і, відповідно, різного ступеня рухової активності з обмеженням життєдіяльності. 

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.  

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *